Bundesliga: Περίπατος της Ντόρτμουντ με Κολονία

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011 19:33
UPD:23:07

A- A A+

Οι Βεστφαλοί εκμεταλλεύτηκαν τις γκέλες των Στουτγκάρδης, Γκλάντμπαχ και Βέρντερ Βρέμης (χθες), με αποτέλεσμα να πλησιάσουν σε απόσταση τριών βαθμών από την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου (παίζει αύριο εκτός με το Ανόβερο).

Η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στον 6ο όμιλο του Champions League δεν έδειξε να πτοείται καθόλου μετά το 3-1 της περασμένης Τετάρτης στο Καραϊσκάκη και στα πρώτα 45 λεπτά είχε «καθαρίσει» το ματς με την Κολωνία χάρη στα τέρματα των Καγκάουα, Σμέλτσερ και Λεβαντόφσκι. Ο τελευταίος και ο Κελ πέτυχαν άλλα δύο τέρματα στο δεύτερο μέρος, στην πιο ευρεία νίκη των Βεστφαλών στο πρωτάθλημα.

Αργά, αλλά σταθερά, ανεβαίνει η Χοφενχάιμ, η οποία με γκολ του Ιμπίσεβιτς λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους επικράτησε 1-0 της Κολωνίας, η οποία έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει ακόμη πιο κοντά στην κορυφή.

Εξι λεπτά πριν τη λήξη ο Ροντρίγκες σκόραρε και η Στουτγκάρδη απέφυγε την εκτός έδρας ήττα από τη Νυρεμβέργη (2-2). Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δύο φορές, με τους Σίμονς και Βολσάιντ, ενώ ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει με πέναλτι ο Κουσμάνοβιτς.

Τεράστια βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε η Καιζερσλάουτερν επί της ουραγού Φράιμπουργκ με 1-0. Δεκαπέντε λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, ο Σέχτερ «λύτρωσε» τους γηπεδούχους, οι οποίοι με το «τρίποντο» που απέσπασαν πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Στο 0-0 έμειναν Χέρτα και Μάιντς στο Βερολίνο, με τους φιλοξενούμενους να ξεφεύγουν, έστω και λίγο, από τη ζώνη του υποβιβασμού με το βαθμό που απέσπασαν.

Το Αμβούργο θέλει νίκες για να «ξεκολλήσει» από τη ζώνη του υποβιβασμού, ωστόσο, σήμερα δεν τα κατάφερε, αν και αγωνιζόταν στην έδρα του. Στον αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε το «κυρίως πιάτο» της 10ης αγωνιστικής της Bundesliga, η ομάδα του Βορρά παραχώρησε ισοπαλία στη Βόλφσμπουργκ με σκορ 1-1.

Με τον Σωτήρη Κυργιάκο να παίζει βασικός σε όλο το ματς, οι «λύκοι» προηγήθηκαν με το…καλημέρα στο παιχνίδι (2΄ Μάντζουκιτς) προσθέτοντας άγχος στους γηπεδούχους. Στο δεύτερο μέρος, όμως, ο Πέτριτς βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 56', χαρίζοντας στην ομάδα του ένα βαθμό που όμως δεν της επέτρεψε να ξεφύγει από τη διακεκαυμένη ζώνη.

Για την Βόλφσμπουργκ η σημερινή ήταν η πρώτη ισοπαλία στο πρωτάθλημα, μετά από 4 νίκες και 5 ήττες.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις