MotoGP: Σοβαρό δυστύχημα για Σιμοντσέλι - ακυρώθηκε ο αγώνας

Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011 11:34
UPD:12:04

A- A A+

Ο Ιταλός αναβάτης της San Carlo Honda Gresini έχασε στη στροφή 11 το μπροστινό της μοτοσικλέτας του στο δεύτερο γύρο του αγώνα, έπεσε και σύρθηκε από τη μία πλευρά της πίστας έως την άλλη.

Εκείνη τη στιγμή περνούσαν οι Κόλιν Εντουαρτς και Βαλεντίνο Ρόσι, οι οποίοι όπως φάνηκε χτύπησαν τη Honda του Σιμοντσέλι. Ο πρώτος έπεσε χωρίς να τραυματιστεί και ο δεύτερος μπόρεσε να φτάσει μέχρι τα πιτς.

Εκδηλη όμως είναι η ανησυχία για τον Ιταλό αναβάτη που κείτονταν στην πίστα με το κράνος του να έχει βγει κατά την διάρκεια της σύγκρουσης. Αμέσως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο ιατρικό κέντρο της πίστας για να εκτιμηθεί η κατάστασή της υγείας του. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ κρίσιμη.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βγει κόκκινη σημαία από τους διοργανωτές, να σταματήσει ο αγώνας και τελικά να ακυρωθεί.

Πριν το ατύχημα, ο Σιμοντσέλι έδινε μάχη με τον Αλβάρο Μπαουτίστα για την τέταρτη θέση στην κατάταξη.

Η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι διοργανωτές για τη ματαίωση του GP ήταν: «Ο αγώνας ακυρώνεται καθώς το ιατρικό προσωπικό έχει επικεντρωθεί στο Μάρκο Σιμοντσέλι. Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να ξεκινήσει οποιαδήποτε δράση μέσα στην πίστα».

Μoto2: Πρώτη νίκη για Λούθι

Η πίστα της Σεπάνγκ αποδείχθηκε «γούρικη» για τον Τόμας Λούθι. Μετά την πρώτη πολ-ποζίσιον για εφέτος, ο Ελβετός αναβάτης κατέκτησε και την πρώτη του νίκη. Ο Λούθι αν και είχε ξεκινήσει πρώτος, έπεσε από την κορυφή όταν τον πέρασε στην αρχή του αγώνα ο Στέφαν Μπραντλ, διεκδικητής του φετινού τίτλου. Ο Γερμανός αναβάτης παρέμεινε για αρκετούς γύρους πρώτος, αλλά ο Λούθι από τον έκτο γύρο άρχισε να μαζεύει τη μεταξύ τους διαφορά για να ξαναπεράσει στην κορυφή στους τελευταίους γύρους. Ο αγώνας τελείωσε δύο γύρους νωρίτερα λόγω της πτώσης του Αλεξ Πονς που ανάγκασε τους κριτές να βγάλουν κόκκινη σημαία.

Μεγάλος άτυχος ο Μαρκ Μαρκέζ που δεν αγωνίστηκε καθώς δεν πέρασε την ιατρική εξέταση. Ο Ισπανός αναβάτης είχε μία άσχημη πτώση στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών. Η απουσία του από τον αγώνα ίσως του στερήσει τον τίτλο καθώς μετά τους 20 βαθμούς που πήρε σήμερα ο Μπραντλ, έφτασε τους 274 ενώ ο Μάρκεζ έμεινε στους 251. Ετσι στον επόμενο αγώνα χρειάζεται μόνο νίκη και εγκατάλειψη του Γερμανού.

125 κ.εκ.: Νικητής ο Μάβερκ Βινάλες

Σκληρή μάχη, όπως πάντα στα 125cc όπου ο Μάβερκ Βινάλες με Aprilia (Blusens by Paris Hilton Racing) σημείωσε την τρίτη του φετινή νίκη. Ο πρωτοπόρος της κατηγορία Νίκολας Τερόλ, αν και κατείχε την πρώτη θέση μέχρι τον 16 γύρο, την έχασε από τον Ισπανό και τερμάτισε τελικά πέμπτος. Ο Ισπανός αναβάτης είχε δύο άτυχες στιγμές, η μία στον τελευταίο γύρο με αποτέλεσμα να χάσει θέσεις και πολύτιμο χρόνο. Η υπόθεση τίτλος αναμένεται να ξεκαθαρίσει στον επόμενο γύρο, και τελευταίο, του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο Τερόλ προηγείται του τρίτου στον αγώνα Γιοχαν Ζαρκό με 20 βαθμούς. Ο Γάλλος θέλει μόνο νίκη στο επόμενο GP ώστε να «κλέψει» από τον Ισπανό τον τίτλο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις