Ναι στις χαμηλότερες τιμές, όχι στα άδεια θέατρα

Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011 11:39

A- A A+

Με μειώσεις και προσφορές στις τιμές των εισιτηρίων παλεύουν να αντιμετωπίσουν τα θέατρα την οικονομική κρίση, σε μια περίοδο που ο θεατής έχει μειώσει την συχνότητα παρακολούθησης παραστάσεων, με αποτέλεσμα την αύξηση του ανταγωνισμού.

Το Εθνικό Θέατρο, θεωρώντας τον πολιτισμό αντίδοτο και διέξοδο από την κρίση, προχώρησε πριν λίγες ημέρες σε νέα μείωση των τιμών του, καθιερώνοντας γενική είσοδο 10 ευρώ για παιδιά και ενήλικες στην Παιδική Σκηνή, ενώ επέκτεινε την μειωμένη τιμή των 13 ευρώ - που ίσχυε κάθε Πέμπτη- και στις απογευματινές παραστάσεις της Τετάρτης.

Επίσης, διατήρησε τον «Μήνα Θεάτρου» για νέους, με είσοδο 10 ευρώ, και μείωσε τις τιμές και στη Νέα και στην Κεντρική Σκηνή, διατηρώντας τις ειδικές τιμές του για φοιτητές, ανέργους, πολύτεκνους κ.ά.

Η Ελληνική Θεαμάτων, με τη σειρά της, στην προσπάθειά της να κάνει το θέατρο προσιτό σε όλους, προσφέρει, κάθε Πέμπτη και Σάββατο απόγευμα, τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις θεατρικές της παραστάσεις με κόστος εισιτηρίου 18 ευρώ. Η προσφορά αυτή ισχύει για τα θέατρα «Αλίκη», «Μικρό Παλλάς», «Χορν», «Λαμπέτη», «Αποθήκη», «Εμπορικόν», «Πειραιώς 131», «Κιβωτός», «Κάτια Δανδουλάκη» και ισχύει ακόμα και για τις sold out παραστάσεις.

Αλλαγές και τροποποιήσεις παρουσιάζει και το Θέατρο του Νέου Κόσμου, αρχής γεννωμένης από την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, που μεταφέρει την ώρα έναρξης των βραδινών παραστάσεων στις 9 το βράδυ - από 9.15-. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα στους θεατρόφιλους για πιο φθηνή μετακίνηση, καθώς θα μπορούν με μεγαλύτερη χρονική άνεση να κάνουν χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, μετά το τέλος των παραστάσεων.

Τα ενιαία εκπτωτικά εισιτήρια -για τρεις από τις παραγωγές του Θεάτρου του Νέου Κόσμου- θα κοστίζουν 50 ευρώ το κανονικό και 40 ευρώ το νεανικό-φοιτητικό. Τέλος, το φθηνό εισιτήριο των 12 ευρώ ισχύει κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, κάθε Παρασκευή υπάρχει η ειδική τιμή των15 ευρώ, για νέους έως 26 ετών καθώς και άτομα άνω των 65, ενώ 10 ευρώ θα κοστίζει το εισιτήριο για τους ανέργους.

Υπάρχουν, ακόμα, αρκετές σκέψεις που είναι στην φάση της μετάβασης προς την υλοποίηση τους, για να κρατηθεί το θέατρο «ζωντανό». Το θεατρόφιλο κοινό αναμένει να τις δει να γίνονται ένα πολυπόθητο «εισιτήριο διαρκείας» στην τσέπη του.

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης

Προτεινόμενα για εσάς