Ηλ. Μόσιαλος: Ο ελληνικός λαός δεν θέλει εκλογές

Επιδιώκουμε ευνοϊκή λύση για τα ασφαλιστικά Ταμεία
Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011 21:57
UPD:26/10/2011 00:34

Ο ελληνικός λαός δεν θέλει εκλογές, αλλά μια πιο υπεύθυνη στάση των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στα προβλήματα της χώρας, παρατήρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλ. Μόσιαλος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ο ελληνικός λαός δεν θέλει εκλογές, αλλά μια πιο υπεύθυνη στάση των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στα προβλήματα της χώρας, παρατήρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλ. Μόσιαλος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει με τα 153 μέλη της κοινοβουλευτικής της ομάδας.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση προτίθεται να ζητήσει αυξημένη πλειοψηφία 180 ψήφων από τη Βουλή για την έγκριση των αποφάσεων των Βρυξελλών για την Ελλαδα, ο κ. Μόσιαλος ξεκαθάρισε ότι το ζήτημα της σύμπραξης και της συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων δεν είναι νομικό, αλλά πολιτικό.

Επανέλαβε παράλληλα ότι η χθεσινή δήλωση του υπουργού Οικονομικών περί ευρείας πλειοψηφίας έγινε σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επέλεξε να απουσιάζει από τις ευρωπαϊκές διαπραγματεύσεις και ότι παραμένει απομονωμένη διεθνώς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταλόγισε στη ΝΔ ότι έσπευσε να πει ότι δεν θα συμπράξει σε ένα λάθος, χωρίς να περιμένει να ακούσει πρώτα τις αποφάσεις για την Ελλάδα, ενώ κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση, που όπως είπε, ανακαλύπτει ύβρεις σε κάθε ανακοίνωση της κυβέρνησης, να επιδείξει αυτοσυγκράτηση.

Αναφερόμενος στις κρίσιμες διαβουλεύσεις που διεξάγονται εν όψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής, ο κ. Μόσιαλος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση διαθέτει μια ισχυρή διαπραγματευτική ομάδα και ότι θα συνεχίσει να είναι παρούσα στην προσπάθεια να βρεθεί λύση. Το ζητούμενο, όπως είπε, είναι το αποτέλεσμα να διασφαλίζει και τις τραπεζικές καταθέσεις, αλλά και το τραπεζικό και ασφαλιστικό σύστημα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να κάνει κάποια αναφορά στις συζητήσεις για το ύψος του κουρέματος του ελληνικού χρέους, τονίζοντας ότι το βασικό για την κυβέρνηση είναι να «πληρώνει η Ελλάδα λιγότερους τόκους το χρόνο». «Θα κάνουμε το καθήκον μας για μείωση του ελλείμματος, όμως και η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει», πρόσθεσε.

Ειδικότερα όσον αφορά στα ασφαλιστικά ταμεία, υπογράμμισε τέλος ότι η κυβέρνηση επιδιώκει μία ευνοϊκή λύση για το θέμα και ξεκαθάρισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν επηρεαστούν οι συντάξεις».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή