ΜotoGP: Ο Πάολο Σιμοντσέλι μιλά...

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011 19:17
UPD:19:20

A- A A+

Τόνισε ότι ήταν πολύ κοντά του όταν συνέβη το δυστύχημα και ότι είχε καταλάβει πως ο γιος του είχε χάσει τη ζωή του πριν ακόμα τοποθετηθεί στο ασθενοφόρο.

Ο πόνος για τον δυστυχή πατέρα είναι πολύ μεγάλος, να βλέπει μπροστά στα μάτια του το γιο του να αφήνει την τελευταία του πνοή.

«Ημουν πολύ κοντά, αλλά ο Μάρκο είχε πεθάνει. Ημουν 10 μέτρα μακριά, αλλά ο Μάρκο ήταν ήδη νεκρός, δεν άλλαξε κάτι», δήλωσε ο Πάολο Σιμοντσέλι που βοήθησε τους τραυματιοφορείς να μεταφέρουν τον γιο του στο ασθενοφόρο. «Τους βοήθησα. Όταν πέρασαν το προστατευτικό κάγκελο με το φορείο, το πέρασαν από την πλευρά μου και το τοποθέτησα στη θέση του, στο ασθενοφόρο. Κράτησα το χέρι του Μάρκο και του είπα «γειά σου Μάρκο», αλλά είχε ήδη φύγει. Δεν υπήρχε κάτι που θα μπορούσε να γίνει. Τίποτα δεν θα άλλαζε την κατάσταση. Οσο για τα υπόλοιπα, θα έπρεπε να είμαστε πιο προσεκτικοί, αυτοί οι άνθρωποι έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν, επομένως είναι ανώφελο. Στην περίπτωσή μας ο Μάρκο πέθανε κατά την σύγκρουση», δήλωσε ο Πάολο Σιμοντσέλι, ξεδιαλύνοντας τυχόν παρεξηγήσεις για τις ενέργειες των ανθρώπων της πίστας.

Ο άτυχος πατέρας μίλησε για τον γιο του Μάρκο ξεδιπλώνοντας τις αρετές του χαρακτήρα του. «Ο Μάρκο ήταν ένας ιδιαίτερος άνθρωπος και πολλοί το είχαν καταλάβει αυτό. Αν θα έπρεπε να ορκιστεί θα το έκανε, έτσι ήταν. Πιο πολύ όμως, ήταν ειλικρινής και αληθινά αγνός. Πάνω από όλα ήταν μαχητής και ίσως για αυτό να πέθανε. Αν είχε αφήσει τη μοτοσικλέτα… αλλά την Κυριακή ήθελε τη νίκη. Ηταν και πάλι ο Μάρκο που είχαμε στην αρχή της χρονιάς, με τη διαφορά ότι τώρα ήξερε τι έπρεπε να κάνει, ήξερε τα πάντα», ήταν τα λόγια το Πάολο Σιμοντσέλι που δήλωσε έκπληκτος από την ανταπόκριση και συμπάθεια του κόσμου προς το πρόσωπο του γιου του. Δε μπορούσε να πιστέψει ότι πλήθος ανθρώπων περίμεναν τη σωρό του αδικοχαμένου Μάρκο στο αεροδρόμιο της Ρώμης.

«Πραγματικά δε μπορούσα να το πιστέψω. Δεν ήταν βλακεία να πω ότι χάρηκα, αλλά με ικανοποίησε. Δεν το συνειδητοποιήσαμε όλο αυτό, αλλά είναι πολύ όμορφο. Μετά την κηδεία θα είμαστε μόνοι μας. Αλλά τώρα έχω εσάς και όλον τον κόσμο που μας επισκέπτεται. Αυτό μας ικανοποιεί».

«Ο Μάρκο ήταν πάντα διαθέσιμος στους δημοσιογράφους όπως και με τον καθένα που ερχόταν να τον βρει ακόμη κι όταν έτρωγε. Πολλές φορές με μάλωνε όταν εγώ παραπονιόμουν. Αυτός ήταν. Ποτέ δεν έκρινε άσχημα κάποιον, αλλά πάντα εκείνος κρινόταν για αυτό που ήταν και πως παρουσίαζε τον εαυτό του. Τον αγαπούσα και με αγαπούσε. Ο Μάρκο ήταν απίθανος. Είναι κρίμα.

Ηθελε τα πάντα γύρω του να δουλεύουν σωστά. Ηθελε δίπλα του τον Αλίζτι Ντεγκανέλο –τον αρχιμηχανικό του- την ομάδα του και τον πατέρα του, ο οποίος μερικές φορές τον νευρίαζε, όπως συνήθισε να λέει. Πριν από κάθε αγώνα δίναμε τα χέρια και αγκαλιαζόμασταν. Αυτό έκανα και την Κυριακή. Αλλά υποθέτω πως έκανα κάτι λάθος. Δεν πήγε όπως το είχαμε προγραμματίσει.

Ο Μάρκο ευχαριστιόταν με τα πιο απλά πράγματα στη ζωή. Του άρεσε το σπίτι του, ο σκύλος του, το γρασίδι… Την Κυριακή μάλιστα μου είπε: ‘’Είμαι κουρασμένος, θέλω να γυρίσω στο σπίτι’’, γιατί λείπαμε στη Μαλαισία, κάτι που τον δυσκόλευε ήταν η διατροφή. Πριν τον αγώνα έκανε ένα κρύο μπάνιο για να ηρεμήσει. Ηταν σίγουρος ότι θα τα πήγαινε καλά. Μου είπε όμως, ‘’θέλω να γυρίσω στο σπίτι, μπαμπά’’. Λένε ότι ο Θεός μαζεύει τους καλούς στον παράδεισο. Δεν ξέρω. Εύχομαι να είναι έγινε έτσι», δήλωσε ο Πάολο Σιμοντσέλι.

Η κηδεία του άτυχου Μάρκο θα γίνει αύριο, Πέμπτη, στη γενέτειρά του πόλη, Κοριάνο. Στην τελετή που μπορεί να είναι για τους συγγενείς, τους φίλους, τους υπόλοιπους αναβάτες μοτοσικλέτας και το προσωπικό της ομάδας Gresini, αναμένεται να παρευρεθεί και μεγάλο πλήθος κόσμου. Κόσμος που μπορεί να μην παρακολουθεί αγώνες μοτοσικλέτας, αλλά σοκαρίστηκε και στεναχωρήθηκε από τον άδικο θάνατο του 24χρονου αναβάτη.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις