WRC: Τον τέλειο αγώνα στη Βρετανία ψάχνει ο Χίρβονεν

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011 13:14
UPD:13:20

A- A A+

Ο Φινλανδός οδηγός της Ford που υπολείπεται στην γενική κατάταξη οκτώ βαθμούς του Γάλλου αντιπάλου του, αναζητά τον τέλειο αγώνα, όπως είπε, ώστε να κερδίσει τον πρώτο τίτλο στην καριέρα του και να στερήσει από τον Λόεμπ, τον όγδοο συνεχόμενο.

Παραδέχεται ότι ο αγώνας θα είναι σκληρός καθώς είναι πεπεισμένος ότι ο Γάλλος οδηγός της Citroen θα τρέξει για τη νίκη χωρίς να πάρει μεγάλο ρίσκο. Στόχος του Χίρβονεν είναι να κερδίσει τον αγώνα και να πάρει σημαντικούς βαθμούς από την Power Stage. Mε την προϋπόθεση, βέβαια, ότι ο αντίπαλος του θα τερματίσει χαμηλά και δε έχει θα θετικό αποτέλεσμα από την Power Stage.

«Θα είναι σκληρός αγώνας. Ολα πρέπει να γίνουν τέλεια. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να κερδίσω το ράλι και την Power stage. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να πολεμήσω για τον τίτλο», δήλωσε ο 31χρονος Φινλανδός.

Η προσπάθειά του αυτή δυσκόλεψε αρκετά μετά τη νίκη του Λοέμπ στην Ισπανία και τη δική του «χλιαρή» εμφάνιση. Ισως αν δεν του παραχωρούσε την ουσία, τη δεύτερη θέση ο εξαιρετικός όλο το τριήμερο, Λάτβαλα, τώρα ο Φινλανδός να μην είχε ελπίδες για τον τίτλο.

Ο αγώνας της Βρετανίας πάντως μοιάζει να είναι σημαδιακός και καθοριστικός στην καριέρα του καθώς εκεί έχασε τον τίτλο από τον Λόεμπ. Μόλις στον τελευταίο γύρο από ένα χαλαρωμένο καπό.

«Ανέκαθεν τα προηγούμενα χρόνια είχα καλή απόδοση εκεί (σ.σ. στη Βρετανία) και ελπίζω ότι αυτό θα είναι το ίδιος και αυτή τη χρονιά. Θα έχομε μία ωραία μάχη. Θα είμαι σίγουρος ότι οι βίδες του καπό είναι εντάξει και δε θα έχω κανένα πρόβλημα με αυτά, όπως το παρελθόν», τόνισε ο Χίρβονεν.

Από την άλλη πλευρά, ο Λόεμπ δείχνει αποφασισμένος για μία μάχη, αν και έχει τη... βαθμολογική πολυτέλεια να τερματίσει πίσω από τον Φινλανδό. Στόχος του είναι να κερδίσει μερικούς πολύτιμους βαθμούς από την Power stage.

«Εάν κερδίζει, θα πρέπει να είμαι δεύτερος με μερικούς καλούς βαθμούς από την Power stage. Σίγουρα θα προσπαθήσω να παλέψω και να μη βρίσκομαι πίσω του. Ολα είναι πιθανά και δ θα είναι εύκολο. Θα δώσουμε σκληρή μάχη στη Μεγάλη Βρετανία. Ξέρουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά θα δούμε τι θα γίνει. Θα είναι ενδιαφέρον», δήλωσε ο Σεμπάστιαν Λόεμπ, επτά συνεχόμενες φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις