Γ. Παπανδρέου: Λέμε ένα μεγάλο «όχι» στις εξαρτήσεις

Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011 12:43
UPD:21:27
PRIMEMINISTER.GOV.GR

A- A A+

«Σήμερα, παίρνουμε και πάλι τη μεγάλη απόφαση να σταθούμε στις δικές μας δυνάμεις, λέγοντας ένα μεγάλο ''όχι'' στις εξαρτήσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, ο οποίος παρέστη σήμερα στη Δοξολογία για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου.

«Μια απόφαση να καλλιεργήσουμε ό,τι καλύτερο έχει η χώρα μας. Μια χώρα ξεχωριστή, με τεράστιες δυνατότητες, με ένα λαό περήφανο. Να αναπτύξουμε τις δικές μας δυνάμεις, τα δικά μας συγκριτικά πλεονεκτήματα, που ξέρουμε ότι είναι πολλά. Και αυτή η πορεία χρειάζεται τη συμμετοχή όλων. Ξέρουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Σε δηλώσεις της μετά τη μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, υπογράμμισε πως «σήμερα, έχουμε μια ευθύνη όλοι, να σφίξουμε τα δόντια και τις γροθιές, για να ανορθώσουμε τη χώρα και όχι να την γονατίσουμε».

Α. Διαμαντοπούλου: Nα σφίξουμε τις γροθιές για να ανορθώσουμε τη χώρα και όχι να την γονατίσουμε

Α. Διαμαντοπούλου: Nα σφίξουμε τις γροθιές για να ανορθώσουμε τη χώρα και όχι να την γονατίσουμε

Τόνισε ακόμη πως «ο ύψιστος συμβολισμός του ''Όχι'' είναι η θυσία, ατομική και συλλογική, με πόνο, με στόχο το μέλλον της χώρας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, στο μήνυμά του για την επέτειο του «ΟΧΙ», μπροστά από την οικία του τότε Πρωθυπουργού Ι. Μεταξά, ανέφερε: «Σε αυτό το σπίτι, πριν 71 χρόνια, η Ελλάδα βροντοφώναξε το γενναίο και ένδοξο ''ΟΧΙ'' δια στόματος Ιωάννη Μεταξά. ''ΟΧΙ'' στην ταπείνωση, ''ΟΧΙ'' στην κατοχή. Σήμερα, 71 χρόνια μετά, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ένα δειλό ''ναι''. Η Ελλάδα δεν μπορεί να το συνυπογράψει. Ο πατριωτισμός των Ελλήνων πρέπει να το αποκρούσει».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή