Πυρά έξω από την αμερικανική πρεσβεία στο Σαράγεβο

Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011 17:28
UPD:21:38
A- A A+

Ένοπλος άνδρας άνοιξε πυρ με αυτόματο όπλο έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Βοσνίας, Σαράγεβο, όπως μετέδωσε το Reuters.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί φρουροί της πρεσβείας, ο ένας στο πόδι και ο άλλος στο κεφάλι.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της βοσνιακής αστυνομίας, Ίρφαν Νέφιτς, ο ένοπλος, ο οποίος φέρεται να είναι εξτρεμιστής μουσουλμάνος, νοσηλεύεται τραυματισμένος μετά την αστυνομική επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψή του.

«Το άτομο που πυροβολούσε με αυτόματο όπλο τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης και συνελήφθη. Αφού δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο», είπε ο Νέφιτς στη δημόσια τηλεόραση ΒΗΤ.

Σύμφωνα με τη βοσνιακή τηλεόραση, δράστης είναι ο 23χρονος Μέβλιντ Γιασάρεβιτς, Σέρβος υπήκοος από την πόλη Νόβι Παζάρ, ο οποίος επισκεπτόταν μια κοινότητα σκληροπυρηνικών ισλαμιστών στη βόρεια Βοσνία.

Ο Μπακίρ Ιζετμπέκοβιτς, ο εκπρόσωπος της μουσουλμανικής κοινότητας στην τριμερή προεδρία της Βοσνίας, καταδίκασε την επίθεση τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ είναι «αποδεδειγμένα» μια φίλη χώρα. «Η αμερικανική κυβέρνηση και ο λαός μας έχουν στηρίξει στις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας μας και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να θέτει σε κίνδυνο τις φιλικές σχέσεις μεταξύ των χωρών μας», επισήμανε στην ανακοίνωσή του.

Η εκπρόσωπος της πρεσβείας, Σάνια Πεϊτσίνοβιτς, ανακοίνωσε πως «η πρεσβεία έκλεισε. Αναμένουμε από την αστυνομία να αποκαταστήσει την τάξη».

Η αμερικανική πρεσβεία στο Σαράγεβο είχε κλείσει για μικρό χρονικό διάστημα το Μάρτιο του 2002 εξαιτίας μιας αδιευκρίνιστης «απειλής», όμως αυτή είναι η πρώτη φορά που το κτίριο δέχεται επίθεση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή