Α1 Μπάσκετ: Έκπληξη του Κολοσσού στο «Αλεξάνδρειο»

Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011 18:11
UPD:21:57

A- A A+

Ήταν η πρώτη νίκη στην ιστορία της ροδίτικης ομάδας μέσα στο συγκεκριμένο γήπεδο, έστω κι αν η αναμέτρηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών.

Μετά την πρώτη περίοδο, όπου βρέθηκε πίσω με 23-19, η ομάδα του Βασίλη Φραγκιά διατήρησε την πρωτοπορία στο υπόλοιπο του αγώνα, χάρη στην εξαιρετική εμφάνιση του Τσάμη (17π.) και του Χαρίση (15π.)

Οι 18 πόντοι του Ταπούτου (3 τρίποντα) δεν έφτασαν στους «κίτρινους» που γνώρισαν τη δεύτερη διαδοχική ήττα τους (στην πρεμιέρα έχασαν από τον Παναθηναϊκό).

Ανετα στη Δράμα ο Παναθηναϊκός

Πολύ εύκολο ήταν το πέρασμα του Παναθηναϊκού από τη Δράμα, όπου επικράτησε 95-74 του ΚΑΟΔ. Οι «πράσινοι», όπως και την περασμένη Τετάρτη στην Κροατία επί της ΚΚ Ζάγκρεμπ, «πάτησαν γκάζι» μετά την πρώτη περίοδο, όπου οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο, ενώ στο ξεκίνημα του δεύτερου 10λεπτου οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 27-23.

Με τον Διαμαντίδη κορυφαίο (16 πόντους) η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς «έτρεξε» ένα επιμέρους σκορ 24-7, προηγήθηκε με 47-34 στο 18΄ κι από κει και πέρα τα πράγματα απλοποιήθηκαν για το «τριφύλλι» που έφτασε στη δεύτερη διαδοχική νίκη του στην Α1, ενώ για τους Δραμινούς ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα.

Εκτός του Διαμαντίδη πολύ καλοί ήταν και οι Τσαρτσαρής, Λόγκαν, που τελείωσαν το ματς με 15 πόντους έκαστος, ενώ για λογαριασμό των γηπεδούχων ο Σάντερς πέτυχε 17 πόντους (3 τρίποντα).

Νίκη Πανιωνίου με Ηλυσιακού

Με οδηγό τον Αλεξ Στέφεσον, που είχε 20 πόντους με 6/6 δίποντα, 1/1 τρίποντα, 5/8 βολές και εννιά ριμπάουντ, ο Πανιώνιος πήρε την πρώτη του νίκη στη φετινή σεζόν με 76-66 επί του Ηλυσιακού στο κλειστό της Αρτάκης.

Η ομάδα των Ιλισίων έμεινε στο παιχνίδι μέχρι και το ημίχρονο, όμως στην επανάληψη οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα πάτησαν γκάζι και δεν απειλήθηκαν ξανά από τους αντιπάλους τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις