Στο Προεδρικό Μέγαρο τη Δευτέρα ο Αλ. Τσίπρας

Στον απόηχο των γεγονότων της 28ης Οκτωβρίου
Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2011 13:33
UPD:15:48
A- A A+

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα έχει τη Δευτέρα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο των ταραχών που σκίασαν τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου και των υβριστικών συνθημάτων κατά του κ. Παπούλια, η υποκίνηση των οποίων χρεώθηκε από την κυβέρνηση και το ΛΑΟΣ στο ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνάντηση, που σύμφωνα με πληροφορίες είχε συμφωνηθεί από την περασμένη Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί στις 13.30.

Επισήμως, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να εκθέσει στον κ. Παπούλια τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία της χώρας, μετά και τις πρόσφατες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Πηγές του ΣΥΝ τονίζουν πάντως ότι εκ των πραγμάτων θα συζητηθούν και τα γεγονότα που σημάδεψαν την εθνική επέτειο στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να θέσει υπόψη του κ. Παπούλια και ζητήματα λειτουργίας της δημοκρατίας, αλλά και «τις ευθύνες της κυβέρνησης στο ζήτημα αυτό».

Τοποθετούμενος επί των πρωτοφανών γεγονότων στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε χθες ότι το κόμμα λέει «όχι» στα υβριστικά συνθήματα και «ναι» στην ειρηνική διαμαρτυρία.

Όπως κατήγγειλε, «για πολλοστή φορά προσπαθούν να φορτώσουν την εικόνα του κακού υποκινητή όλων των βίαιων συμπεριφορών στο ΣΥΡΙΖΑ. Η προσπάθεια είναι όχι απλώς μη πειστική αλλά είναι επικίνδυνη». «Εμείς», επανέλαβε, «λέμε, ΝΑΙ στην πολιτική κριτική, ΝΑΙ στην ειρηνική διαμαρτυρία, ΟΧΙ στα υβριστικά συνθήματα» και πρόσθεσε πως «η συλλογική μας θέση, όλα μας τα στελέχη, από χθες μέχρι σήμερα έχουν ξεκαθαρίσει απολύτως ότι μας βρίσκουν αντιθέτους τα συνθήματα "Παπούλια προδότη"». Αυτά, τόνισε, εκφράζουν την κουλτούρα ενός χώρου ακροδεξιού.

«Λυπάμαι βαθύτατα για τις αθλιότητες που συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη, ιδίως από τη στιγμή που φέρουν την υπογραφή κόμματος της Βουλής», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Οσον αφορά τα υβριστικά συνθήματα σε βάρος του Κάρολου Παπούλια, ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε: «Με τον προσήκοντα σεβασμό, είχα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ήδη από το καλοκαίρι, ότι τώρα πλέον για την κοινή γνώμη, ο ίδιος εμφανίζεται ως μέρος του προβλήματος, κάτι που έπρεπε να είχε λάβει σοβαρά υπόψη».

Σε ανακοίνωσή του με αφορμή δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, το γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ., σημειώνει πως «η με πλάγια μέσα κατάθεση συγγνώμης από τους πρωταγωνιστές της αθλιότητας εις βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και της ιερότητας της ημέρας, δεν είναι αρκετή να ικανοποιήσει την κοινωνική αηδία» και συνιστά «στους κοινωνικούς ταραξίες του πολιτικού βίου μας να είναι πιο προσεκτικοί». «Και επειδή δεν μπορούν να είναι προσεκτικοί», συμπληρώνει, «συνιστούμε στους ώριμα σκεπτόμενους Ελληνες αυτοσυγκράτηση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή