Σούπερ Λίγκα: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-3

Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2011 21:26
UPD:31/10/2011 01:24

A- A A+

Οι «πράσινοι» έδωσαν συνέχεια στις εντυπωσιακές τους εμφανίσεις, μόνο που αυτή τη φορά θύμα τους δεν ήταν οι θεωρητικά «μικρότεροι» Ξάνθη και Εργοτέλης, αλλά ο «δικέφαλος» του Βορρά και μάλιστα εκτός έδρας.

Η διαφορά στην απόδοση των δυο ομάδων ήταν τόσο μεγάλη, που για κάποια διαστήματα φαινόταν σαν να έχει κατέβει μόνο μια ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, αφού ο ΠΑΟΚ αδυνατούσε να περάσει τη μπάλα από το πρώτο μισό του γηπέδου.

Το συγκρότημα του Λάσλο Μπόλονι άντεξε μέχρι και το 33ο λεπτό, όταν ο Κλέιτον άνοιξε το σκορ, και ύστερα κατέρρευσε. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός με εξαιρετικό χτύπημα φάουλ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Κώστα Χαλκιά, που είδε τη μπάλα να καταλήγει πρώτα στο αριστερό του δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα.

Αν ο Παναθηναϊκός κυριαρχούσε μια φορά στο ματς μέχρι εκείνο το σημείο, μετά το 1-0 -και ιδιαίτερα στο ξεκίνημα της επανάληψης- δεν υπήρχε καμία αμφιβολία πως το «τριφύλλι» έκανε ότι ήθελε στο χορτάρι. Έτσι απολύτως αναμενόμενα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα στο 56'.

Με πολύ όμορφη ενέργεια ο Κώστας Κατσουράνης από τη γραμμή του κόρνερ κατάφερε και έβγαλε εκτός φάσης τον προσωπικό του αντίπαλο και γύρισε στο ύψος της περιοχής για τον Κουίνσι. Ο τελευταίος έπιασε με τη μια το δυνατό σουτ, που κόντραρε και στα σώματα, για να καταλήξει για δεύτερη φορά στην εστία του Χαλκιά.

Παρά το 2-0, ο Παναθηναϊκός δεν έδειξε διάθεση να κατεβάσει το ρυθμό του και στο 70' έφτασε και σε τρίτο τέρμα. Σκόρερ ήταν ο Σεμπάστιαν Λέτο. Ο Αργεντινός με έξυπνη εκτέλεση φάουλ πέρασε τη μπάλα μέσα από το «τοίχος της ντροπής» των γηπεδούχων και πανηγύρισε το όγδοο φετινό του τέρμα με το «τριφύλλι».

Το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΟΚ ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής στο 85' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βιεϊρίνια. Πάντως, οι ποδοσφαιριστές του Ζεσουάλδο Φερέιρα διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την μάλλον υπερβολική απόφαση του διαιτητή Μιχάλη Κουκουλάκη να δώσει την εσχάτη ποινών για μια κόντρα που είχε ο Πορτογάλος άσος του «δικεφάλου» με τον πρώην συμπαίκτη του Βίκτορ Βιτόλο μέσα στην περιοχή του σχεδόν αλάνθαστου Στέφανο Καπίνο.

Δήλωσαν:

Λάσλο Μπόλονι (προπονητής ΠΑΟΚ): «Σίγουρα δεν είμαστε καθόλου χαρούμενοι αυτήν τι στιγμή. Είναι μια δύσκολη στιγμή, την οποία πρέπει να ξεχάσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Να πάρουμε θάρρος και να συνεχίσουμε με ένα όσο το δυνατόν καλύτερο επίπεδο».

Ζεσουάλδο Φερέιρα (προπονητής Παναθηναϊκού): «Δεν μπορείς να βρεις την ταυτότητά σου με μερικά παιχνίδια και λίγους μήνες προπόνηση. Είχαμε μερικά διαστήματα που παίξαμε ποδόσφαιρο ποιότητας, αλλά και περιόδους που δεν παίξαμε όπως θα ήθελα. Θέλουμε καλή οργάνωση στο παιχνίδι μας και καλή δουλειά. Εγώ πιστεύω σε αυτούς τους παίκτες και το ξέρουν. Ήρθε ο καιρός να πιστέψουν στους εαυτούς τους. Αυτό ήταν ορατό σήμερα».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις