Αμερικανοί καλλιτέχνες υπέρ δράσης στο Ιράκ, αντίθετοι Βρετανοί

Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2002 15:35
A- A A+

Ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ και ο ηθοποιός Τομ Κρουζ τάχθηκαν ανοικτά υπέρ της ανάληψης από τις Ηνωμένες Πολιτείες στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράκ, δηλώνοντας πως συμφωνούν με τον πρόεδρο Μπους.

«Εάν ο Μπους, όπως πιστεύω, έχει αξιόπιστη πληροφόρηση για το ότι ο Σαντάμ Χουσέιν κατασκευάζει όπλα μαζικής καταστροφής, δεν μπορώ παρά να στηρίξω τις θέσεις της κυβέρνησής του. Οι θέσεις αυτές είναι ακλόνητες και στηρίζονται στην πραγματικότητα», δήλωσε ο Σπίλμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Ρώμη μαζί με τον Τομ Κρουζ με την ευκαιρία της πρεμιέρας της ταινίας «Minority Group».

«Προσωπικά δεν έχω όλη την πληροφόρηση που έχει ο πρόεδρος Μπους. Πιστεύω, όμως, ότι ο Σαντάμ έχει διαπράξει πολλά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και κατά του ίδιου του λαού του», δήλωσε από την πλευρά του ο Τομ Κρουζ.

Οι δύο Αμερικανοί ταξίδεψαν από τη Ρώμη στο Παρίσι, επίσης για την πρεμιέρα της ταινίας στη γαλλική πρωτεύουσα αυτή την εβδομάδα.

Στο Λονδίνο, την περασμένη εβδομάδα, αντιπροσωπεία βρετανών καλλιτεχνών εξέφρασε την έντονη αντίθεσή της σε μια αμερικανική επίθεση κατά του Ιράκ, επιδίδοντας ανοικτή επιστολή στο βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ.

Τουλάχιστον 100 προσωπικότητες από το χώρο των γραμμάτων και των τεχνών, συγγραφείς, μουσικοί, ηθοποιοί δηλώνουν στην επιστολή τους ότι μια επίθεση κατά του Ιράκ είναι αναιτιολόγητη και μπορεί να έχει φρικιαστικές συνέπειες. Ισως ανοίξει το κουτί της Πανδώρας, προειδοποιούν οι βρετανοί καλλιτέχνες. Ο θεατρικός συγγραφέας Χάρολντ Πίντερ, ο σκηνοθέτης Κεν Λόουτς και ο μουσικός Μπράιαν Ινο είναι μεταξύ αυτών που υπέγραψαν την επιστολή, η οποία επιδόθηκε στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή