MotoGP: Τρέχει στην Ισπανία η Gresini Racing

Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2011 01:54
UPD:02:07

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Φαούστο Γκρεσίνι.

A- A A+

Η ομάδα του 24χρονου Ιταλού αναβάτη είχε ανακοινώσει αμέσως μετά το δυστύχημα στη Μαλαισία που είχε ως αποτέλεσμα ο Σιμοντσέλι να χάσει τη ζωή του, ότι δεν θα λάμβανε μέρος στο GP της Ισπανίας.

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Φαούστο Γκρεσίνι άλλαξε γνώμη και δήλωσε ότι η Gresini Racing θα τρέξει στην πίστα της Βαλένθια, καθώς ο Σιμοντσέλι θα ήθελε να τους δει να συμμετάσχουν στον αγώνα, ακόμη κι υπό αυτές τις συνθήκες.

«Η απόφαση να λάβουμε μέρος δεν ήταν εύκολη, αλλά κάναμε αυτή την επιλογή γιατί ήταν κάτι που θα ήθελε και ο Μάρκο. Το να οδηγήσουμε στην πίστα της Βαλένθια είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος να τον τιμήσουμε, κάνοντας δηλαδή αυτό που αγαπούσε: Οδήγηση και εμπειρία του κόσμου του Παγκοσμίου πρωταθλήματος μοτοσικλέτας. Για αυτό το λόγο πιστεύω ότι ο καλύτερος τρόπος για να δείξουμε την αγάπη μας στον Μάρκο είναι να παρατάξουμε τις ομάδες και τους αναβάτες μας στον αγώνα», δήλωσε ο Φαούστο Γκρεσίνι.

Η ομάδα της Φαένζα αναμένεται να εκπροσωπηθεί στην Ισπανία μόνο από τον Χιρόσι Αογιάμα στα MotoGP και με τους Γιούκι Τακαχάσι – Μισέλ Πιρό στην κατηγορία Moto2.

«Ο ΄Super Sic΄ θα βρίσκεται στις καρδιές των Χιρόσι Αογιάμα, Μισέλ Πιρό και Γιούκι Τακαχάσι. Είμαι σίγουρος ότι με τη απόδοσή τους στην Κυριακή θα αποτίσουν με τον καλύτερο τρόπο φόρο τιμής στον Μάρκο», υπογράμμισε το «αφεντικό» της Gresini Racing.

Ενα λεπτό... θορύβου

Ο Πάολο Σιμοντσέλι, πατέρας του άτυχου Μάρκο ζήτησε στο τελευταίο GP της χρονιάς να υπάρξει ένα λεπτό... θoρύβου στη μνήμη του γιου του.

«Την επόμενη Κυριακή στο GP της Βαλένθια, αντί για το λεπτό σιγής στη μνήμη του Μάρκο, θα προτιμούσα να υπάρξει ένα λεπτό απόλυτου χάους με όλες τις μοτοσικλέτες από τα MotoGP, Moto2 και 125 κ.εκ. όλες να ακούγονται δυνατά», δήλωσε σε Ιταλική αθλητική εφημερίδα ο Πάολο Σιμοντσέλι.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις