Ολυμπιακός: Στο κυνήγι της υπέρβασης με Ντόρτμουντ

Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2011 13:36
UPD:13:37

A- A A+

Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν Ντόρτμουντ στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League ελπίζοντας ότι θα ζευγαρώσουν τις νίκες τους κόντρα στους πρωταθλητές Γερμανίας.

Πριν 15 ημέρες οι ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε, πιάνοντας υψηλά στάνταρ απόδοσης, κατάφεραν και επικράτησαν της ομάδας της Βεσταφλίας με το εμφατικό 3-1 στο «Καραϊσκάκη». Τώρα μακριά από το φαληρικό στάδιο καλούνται να αποδείξουν πως μπορούν να παίξουν το ίδιο ποδόσφαιρο και εκτός έδρας.

Με νίκη ο Ολυμπιακός, πέρα από το γόητρο και την ψυχολογική ανάταση, εξασφαλίζει και την τρίτη θέση του 6ου Ομίλου, που του δίνει το δικαίωμα να συνεχίσει στην Ευρώπη και μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων -έστω και στο Europa League. Παράλληλα, θα έχει την ευκαιρία σε δυο παιχνίδια να τα παίξει όλα για όλα, διεκδικώντας μια από τις δυο θέσεις του γκρουπ, που οδηγούν στους «16» του Champions League.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, πάντως, πρώτα θα προσπαθήσει να «κλειδώσει» την ισοπαλία και γι’ αυτό θα παρατάξει με μάλλον αμυντικούς προσανατολισμούς την ομάδα του σε ένα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια των «ερυθρολεύκων» θα κάτσει σε ένα ακόμα παιχνίδι ο Φράνκο Κοστάντσο, ενώ την τετράδα στην άμυνα θα συνθέσουν οι Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλος στο κεντρικό δίδυμο, ο Μαρκάνο αριστερά και ένας εκ των Μανιάτη, Τοροσίδη στα δεξιά.

Φέισα και Μακούν διεκδικούν μια θέση στα χαφ, με την άλλη να πηγαίνει στον Ορμπάιθ. Στα αριστερά θα αγωνιστεί ο Χολέμπας, στα δεξιά ο Μιραλάς και σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο ο Ιμπαγάσα. Στην κορυφή μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Τζιμπούρ.

Ίδια με το παιχνίδι στο «Καραϊσκάκη» θα είναι τα πλάνα του προπονητή της Ντόρτμουντ, Γιουργκεν Κλοπ. Η 11αδα που θα παρατάξει πιθανότατα θα αποτελείται από τους Βαϊντενφέλερ, Πίστσεκ, Σμέλτσερ, Χούμελς, Σούμποτιτς, Λάιτνερ ή Μπέντερ, Κελ, Γκέτσε, Καγκάβα, Πέρισιτς και Λεβαντόφσκι.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις