Μήνας θεάτρου για νέους ο Νοέμβριος στο Εθνικό

Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2011 20:44
UPD:03/12/2012 15:24
A- A A+

Με την παραδοχή ότι ο πολιτισμός είναι το αντίδοτο στην οικονομική κρίση, το Εθνικό Θέατρο προωθεί καινούργιους τρόπους για να υποστηρίξει τους νέους που πλήττονται ιδιαιτέρως από την ανεργία.

Ο Νοέμβριος καθιερώθηκε - για το Εθνικό Θέατρο - από πέρυσι ως «μήνας θεάτρου για νέους», δίνοντας την ευκαιρία έτσι στους νέους έως 23 ετών, να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις της πρώτης κρατικής σκηνής, οποιαδήποτε ημέρα, με εισιτήριο 10 μόλις ευρώ.

Οι παραστάσεις του Νοεμβρίου

Στην Κεντρική Σκηνή παρουσιάζεται ο «Βασιλικός» του Αντωνίου Μάτεση σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου, ενώ ο «Περικλής» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά θα ανέβει από 16/11. Στη Νέα Σκηνή - Νίκος Κούρκουλος παρουσιάζεται ο «Κόκκινος Βράχος» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη. Στην Παιδική Σκηνή «Κατίνα Παξινού», κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» της 'Αλκης Ζέη, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά. Οι νέοι έως 23 ετών μπορούν να παρακολουθήσουν τις παραπάνω παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου με 10 ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς