Τέλος στις δολοφονίες Σύρων αμάχων ζητεί ο γ.γ. του ΟΗΕ

Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2011 18:20
UPD:18:41

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Τρίπολη, ο γ.γ. του ΟΗΕ ανέφερε ότι η βία στην διάρκεια της εξέγερσης έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 3.000 Σύρους πολίτες.

A- A A+

Να σταματήσουν αμέσως οι δολοφονίες αμάχων στη Συρία ζήτησε σήμερα ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Λιβύη. Ζήτησε επίσης να σταματήσει η βίαιη καταστολή των λαϊκών διαδηλώσεων εναντίον του καθεστώτος Ασαντ.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Τρίπολη, ο Μπαν ανέφερε ότι η βία στην διάρκεια της εξέγερσης έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 3.000 Σύρους πολίτες.

Επιπλέον, κάλεσε τον Ασαντ «να εφαρμόσει τη συμφωνία το συντομότερο δυνατόν», αναφερόμενος στη συμφωνία με τον Αραβικό Σύνδεσμο όσον αφορά ένα σχέδιο για την έξοδο από την πολιτική κρίση. Στη συνέχεια παρατήρησε ότι «ο λαός έχει υποφέρει πολλά εδώ και πολύ καιρό» και επέμεινε ότι στη Συρία επικρατεί μια «απαράδεκτη κατάσταση».

Νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με ακτιβιστές, άνδρες των συριακών υπηρεσιών ασφαλείας σκότωσαν 11 σουνίτες μουσουλμάνους τους οποίους σταμάτησαν σε σημείο ελέγχου βορειοδυτικά της πόλης Χομς στην κεντρική Συρία.

REUTERS

Εξάλλου, ισχυρότερη καταδίκης της Συρίας από τον ΟΗΕ ζήτησε σήμερα η Αγκελα Μέρκελ. «Θα θέλαμε μια ισχυρότερη καταδίκη (της Συρίας), και ιδίως από τα Ηνωμένα Έθνη», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Στις αρχές Οκτωβρίου, το Βερολίνο είχε χαρακτηρίσει πολύ λυπηρή την αποτυχία του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο καταδίκαζε το συριακό καθεστώς, μετά το ρωσικό και το κινεζικό βέτο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Γερμανικό Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή