Δ. Ρέππας: Η κυβέρνηση ζητεί ψήφο σωφροσύνης

Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2011 18:31
UPD:19:53

Ο κ. Ρέππας σημείωσε ότι η τελευταία απόφαση της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες «αποτελεί μια δικαίωση για το μόχθο και την προσπάθεια του πρωθυπουργού».

A- A A+

Κάλεσμα στους βουλευτές να εμπιστευθούν την κυβέρνηση για να συνεχίσει την προσπάθειά της απηύθυνε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας από το βήμα της Βουλής. Όπως είπε, η κυβέρνηση ζητεί ψήφο σωφροσύνης, ψήφο δικαιοσύνης, ψήφο ευθύνης.

Κατά την έναρξη της συζήτησης επί της πρότασης του Πρωθυποργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο κ. Ρέππας σημείωσε ότι η τελευταία απόφαση της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες «αποτελεί μια δικαίωση για το μόχθο και την προσπάθεια του πρωθυπουργού». Είπε ακόμη ότι αποτελεί υποχρέωση η συνέχιση αυτής της προσπάθειας και εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ολοκλήρωσή της «θα έχει τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ».

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

«Δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία, η νέα μεγάλη δυνατότητα που προσφέρεται στη χώρα», είπε χαρακτηριστικά, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η συμφωνία εξασφαλίζει τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη και καθιστά διαχειρίσιμο το ελληνικό χρέος.

Στη συνέχεια ο κ. Ρέππας υποστήριξε ότι «από την πρώτη στιγμή έγινε προσπάθεια να εκτραπεί η συζήτηση γύρω από την απόφαση» της 26ης Οκτωβρίου, εξηγώντας ότι τέθηκε από την αντιπολίτευση το θέμα εκχώρησης μέρους της εθνικής κυριαρχίας.

Τέλος, όσον αφορά το ζήτημα του δημοψηφίσματος, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης χαρακτήρισε παραδοξη την πολιτική αντίδραση των άλλων κομμάτων. Μεταξύ άλλων είπε, ότι η κυβέρνηση έχει τη νομιμοποίση, μπορεί να κάνει το έργο της «αγνοώντας τη δυνατότητα που έχουν οι πολίτες να παρέμβουν».

«Γιατί δεν καλούμε το λαό να μιλήσει ο ίδιος, να δώσουν οι πολίτες να δώσουν την απάντηση χωρίς εξουσιοδοτήσεις;», διερωτήθηκε. «Το δημοψήφισμα», πρόσθεσε, «αποτελεί κορυφαία δημοκρατική διαδικασία που φέρει τα πάντα στο φως και δεν επιτρέπει παρασκηνιακές μεθοδεύσεις και διευθετήσεις. Το δημοψήφισμα αυτό αποτελεί και την καλύτερη απάντηση για όσους μιλούν εξ ονόματος του λαού προβάλλοντας την δική τους εκδοχή».

«Δεν έχουμε το σύνδρομο της απόδρασης, συνεχίζουμε μέχρι τέλους», διεμήνυσε προς την ολομέλεια της Βουλής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή