Αν. Λοβέρδος: Το ευρώ δεν είναι αντικείμενο πολιτικού παιγνίου

Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2011 22:29
UPD:03/11/2011 12:12

Ο κ. Λοβέρδος, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια επί της πρότασης του Πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, έδειξε εμμέσως τη διαφωνία του με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, κάτι που είχε γίνει γνωστό και από την τοποθέτησή του χθες στο υπουργικό συμβούλιο.

A- A A+

«Η ΕΕ, η ευρωζώνη και το ευρώ είναι ένας εθνικός στρατηγικός στόχος και δεν είναι θέμα τακτικής, δεν είναι αντικείμενο πολιτικού παιγνίου» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια επί της πρότασης του Πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, σημείωσε ακόμη πως «οφείλουμε όλοι μας απέναντι στον πολίτη, στο φορολογούμενο που καταβάλει τον οβολό του με την εισφορά αλληλεγγύης να κάνουμε καθαρό ότι για μας, την προσπάθεια μισού αιώνα, δεν έχει δικαίωμα κανένας να τη σταματήσει, έχουμε δικαίωμα όλοι μας να την υπηρετήσουμε».

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο κ. Λοβέρδος με τις επισημάνσεις του έδειξε εμμέσως τη διαφωνία του με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, κάτι που είχε γίνει γνωστό και από την τοποθέτησή του χθες στο υπουργικό συμβούλιο: «Η ΕΕ είναι κύρια στρατηγική επιλογή μας. Εκεί μπήκαμε και εκεί πρέπει να συνεχίσουμε. Αυτές τις θέσεις υποστηρίζω στα δυο χρόνια αυτά της κρίσης. Αυτή τη θέση υποστήριξα και χθες το βράδυ στο υπουργικό. Και αυτή θα υποστηρίζω».

Παρ' όλα αυτά δεν θέλησε να πει κάτι πιο συγκεκριμένο αναφορικά με τις επιφυλάξεις του: «Δεν νοείται Ελληνας και Ελληνίδα που να ξεστρατίζει και έναν πόντο από αυτό» συνέχισε «γιατί όποιος το κάνει θέτει σε κίνδυνο στα δημόσια αγαθά. Όποιος μου ζητάει σήμερα μια λέξη παραπάνω θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα και δεν θα του κάνω αυτή τη χάρη».

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου, τόνισε πως επρόκειτο για μια καλή απόφαση, παρά το ότι υπάρχουν κενά και ασάφειες. Υπεραμυνόμενος των ενεργειών της κυβέρνησης, τόνισε ότι «ακούγονται λόγια πατριδοκαπηλίας που στρέφουν τον κόσμο εναντίον κάποιων προδοτών» και σημείωσε πως «είναι άνανδρο να στρέφουν οι επιτήδειοι τα βέλη τους σε 15 – 20 ανθρώπους που το παλεύουν».

«Ζητάμε την εμπιστοσύνη της εθνικής αντιπροσωπείας και τη ζητάμε με επίγνωση ότι το έχουμε παλέψει» συμπλήρωσε ο κ. Λοβέρδος.

Στη δική του παρέμβαση ο βουλευτής Σάμου του ΠΑΣΟΚ Πυθαγόρας Βαρδίκος δήλωσε πως δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, εκφράζοντας πάντως τη διαφωνία του με το δημοψήφισμα: «Δεν θα στενοχωρηθώ αν δεν γίνει. Δεν συμφωνώ. Θεωρώ ότι είναι επικίνδυνο ένα θέμα ύψιστης εθνικής σημασίας να εμπλέκεται στην τρέχουσα δημοκρατική διαδικασία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή