Κ. Καρτάλης: Ψήφος συνείδησης και όχι κομματικής πειθαρχίας

Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2011 12:32
UPD:12:35
A- A A+

Το συνταγματικό μου δικαίωμα να ψηφίσω με τη συνείδησή μου και όχι με την κομματική πειθαρχία, δεν θα το απεμπολήσω ποτέ, ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης, επικρίνοντας έντονα την απόφαση του Πρωθυπουργού για το επίμαχο δημοψήφισμα. Ξαφνικά, είπε, τρέξαμε στο γκρεμό.

Εχουμε, τόνισε ο κ. Καρτάλης, διάλογο κουφών και το πολιτικό σύστημα σε αδιέξοδο, κάνοντας παράλληλα λόγο για εκρηκτικό μείγμα πολιτικού ερασιτεχνισμού και φανατισμού.

O βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης.

Μετά τις δύσκολες αποφάσεις και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα σκληρά μέτρα για τους πολίτες, ήρθε η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου και πανηγυρίζαμε επειδή πήραμε το μεγαλύτερο δάνειο, αντί να απολογούμαστε που έφθασε σε αυτό το σημείο η χώρα, παρατήρησε επικρίνοντας τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης μετά τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών. Και ξαφνικά, τόνισε, τρέξαμε στο γκρεμό επενδύοντας χρόνο και κόπο μιλώντας για το δημοψήφισμα.

Και τώρα έρχονται κάποιοι, πρόσθεσε σε έντονο ύφος, ψήφο-πακέτο για σύμβαση και δημοψήφισμα, που μάλλον δεν θα γίνει. Ομως, ξεκαθάρισε, «το συνταγματικό μου δικαίωμα να ψηφίσω με τη συνείδησή μου και όχι με την κομματική πειθαρχία, δεν θα το απεμπολήσω ποτέ».

«Δεν πρόκειται να ψηφίσω για τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Δεν πρόκειται να ψηφίσω να συναινέσω σε μία προσπάθεια που δημιουργεί ένα κλίμα αρνητικό κλίμα για τη χώρα», διεμήνυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, «η χώρα είναι στο ευρώ, τα δημόσια συμφέροντα και η ευρωπαϊκή της προοπτική είναι συνυφασμένα με το ευρώ».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή