Αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. για τις δημοσκοπήσεις που φέρνουν πρώτη τη Ν.Δ.

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2002 07:20
A- A A+

Εντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία, πυροδότησε η δημοσκόπηση της MRB, που δημοσιεύεται στις εφημερίδες της Κυριακής και διενεργήθηκε για λογαριασμό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Πρωτόπαπας, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία, ότι η παραγγελία της δημοσκόπησης, προδίδει σύγχυση και πανικό, εξ αιτίας των δικών της λανθασμένων επιλογών.

Απαντώντας, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, υποστήριξε, ότι η κυβέρνηση θορυβήθηκε, γιατί τα στοιχεία και αυτής της δημοσκόπησης, όπως όλων των άλλων, τα τελευταία δύο χρόνια, δεν την ευνοούν.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Νέα Δημοκρατία, προηγείται του ΠΑΣΟΚ, κατά 7,2% έναντι 9,4%, που συγκέντρωνε τον περασμένο Ιούλιο, σε ανάλογη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας.

Οι δημοσκοπήσεις των εταιρειών VΡRC και Κάππα Research, δίνουν σαφές προβάδισμα στη Φώφη Γεννηματά και τους υποψηφίους δημάρχους που υποστηρίζονται από τη Νέα Δημοκρατία, σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, η Φώφη Γεννηματά, προηγείται με 37,9% έναντι 12,1% του Γιάννη Τζαννετάκου και ακολουθεί ο Γιώργος Καρατζαφέρης, με 11,1%. Για τη δημαρχία της Αθήνας, η Ντόρα Μπακογιάννη, προηγείται με 38,2% έναντι 18,1% του Χρήστου Παπουτσή. Για τη δημαρχία του Πειραιά, ο Χρήστος Αγραπίδης προηγείται με 47,1% και ακολουθεί ο Μανώλης Μπετενιώτης, με 18,1%. Για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης, προηγείται ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος με 49,5%, έναντι 29,4% του Σπύρου Βούγια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή