Αγώνας δρόμου για τη δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη «17Ν»

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2002 07:39
A- A A+

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι δικαστικές αρχές, προκειμένου να γίνει η δίκη των συλληφθέντων για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη», προτού παρέλθει το χρονικό διάστημα των 18 μηνών της προσωρινής τους κράτησης.

Οπως εκτίμησε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, o υπουργός Δικαιοσύνης, Φίλιππος Πετσάλνικος, η δίκη θα αρχίσει τους πρώτους μήνες του 2003 και η απόφαση θα εκδοθεί έως το τέλος του έτους.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Σταθόπουλος, σε δηλώσεις του στον σταθμό, πρόσθεσε, ότι σύμφωνα με τον νέο νόμο, δεν προβλέπεται αναίρεση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, με αποτέλεσμα μετά την έκδοσή του, να αρχίσει αμέσως η διαδικασία της δίκης.

Εν τω μεταξύ, έξι δικηγόροι, καλούνται την Τετάρτη, να δώσουν εξηγήσεις στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), για τις εμφανίσεις τους σε τηλεοπτικές εκπομπές, σχετικά με το θέμα της τρομοκρατίας. Πρόκειται για τους Ιωάννη Σταμούλη, Αλέξανδρο Καραμανώλη, Κωνσταντίνο Κούρκουλο, Δημήτρη Τεντολούρη, Περικλή Σταυριανάκη και Φιλοκλή Ασημάκη. Σε βάρος μάλιστα των δύο τελευταίων, έχει ήδη ασκηθεί αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη, και έχει συνταχθεί εναντίον τους κατηγορητήριο για αναξιοπρεπή συμπεριφορά, σε σχέση με την άσκηση των καθηκόντων τους, αθέμιτη προβολή και διαφήμιση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή