MotoGP: Τιμές για τον Μάρκο Σιμοντσέλι στη Βαλένθια

Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2011 21:09

A- A A+

Από σήμερα μέχρι και την Κυριακή, ημέρα του αγώνα, έχουν ετοιμασθεί τιμές για τον 24χρονο πρώην αναβάτη της Honda Gresini που έχασε τόσο άδοξα και τραγικά τη ζωή του περίπου δύο εβδομάδες νωρίτερα, στην πίστα της Σεπάνγκ, στη Μαλαισία.

Ηδη, ένα πανό μήκους 16 μέτρων που φέρει το 58 έχει τοποθετηθεί στην πίστα Ρικάρντο Τόρμο, έτσι ώστε όλοι, όσοι επιθυμούν, να γράψουν μερικά λόγια για τον ταλαντούχο Ιταλό αναβάτη.

Την Κυριακή, μετά τη διαδικασία του ζεστάματος, όλοι οι αναβάτες του MotoGP αναμένεται να συγκεντρωθούν στην πίστα και να αποτίσουν φόρο τιμής στο νεαρό Ιταλό με το δικό τους τρόπο.

Ηδη, η πρώην, πλέον ομάδα του, Honda Gresini, έχει στήσει στο box του τη μοτοσικλέτα του με το νούμερο 58 και στο πίσω μέρος μία αφίσα με το πορτραίτο του Ιταλού αναβάτη, η οποία αναφέρει: «Καλό ταξίδι Μάρκο, ήταν τιμή και προνόμιο να δουλεύουμε μαζί σου».

Ο Μάρκο Σιμοντσέλι δίνει το όνομά του στην πίστα του Μιζάνο

To δ.σ. της πίστας του Μιζάνο στην Ιταλία αποφάσισε να υπερψηφίσει ομόφωνα την πρόταση να μετονομαστεί η πίστα σε Μάρκο Σιμοντσέλι World Circuit, ως φόρο τιμής στον άτυχο Ιταλό αναβάτη.

«Το οφείλαμε στη μνήμη του Sic», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Santamonica Spa, η οποία διαχειρίζεται την πίστα. «Το χρωστούσαμε στην οικογένειά του, στους εκατοντάδες χιλιάδες φανατικούς φίλους του που τον θαύμαζαν για το κουράγιο και την ανθρωπιά του, σε όλους τους ανθρώπους από τον χώρο του αθλήματος και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που υποστήριξαν αυτή την αυθόρμητη και συγκινητική πρόταση. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι που θα συνδέσουμε την πίστα του Μιζάνο με τον Μάρκο Σιμοντσέλι, έναν πρωταθλητή στο άθλημα και στη ζωή.

Θα επικοινωνήσουμε άμεσα με την οικογένειά του για να της το ανακοινώσουμε και να τους ευχαριστήσουμε για την ετοιμότητά τους αυτή τη δύσκολη στιγμή. Ο Μάρκο θα μείνει για πάντα μαζί μας, χάρη στις πρωτοβουλίες που θα ενωθούν μέσα στους προσεχείς μήνες», δήλωσε ο Λούκας Κολαϊάκοβο, αντιπρόεδρος της Santamonica Spa.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις