«Κατάδικος» με έντονους ρυθμούς και ανατροπές

Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2011 10:31
UPD:03/12/2012 15:25

«Κατάδικός μου» είναι ο διφορούμενος τίτλος του νέου θεατρικού έργου που συνυπογράφουν η Ελένη Ράντου, η Σάρα Γανωτή και ο Νίκος Σταυρακούδης, το οποίο ανεβαίνει από την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στο θέατρο «Διάνα».

A- A A+

«Κατάδικός μου» είναι ο διφορούμενος τίτλος του νέου θεατρικού έργου που συνυπογράφουν η Ελένη Ράντου, η Σάρα Γανωτή και ο Νίκος Σταυρακούδης, το οποίο ανεβαίνει από την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στο θέατρο «Διάνα».

Η Ελένη Ράντου - μετά από παύση ενός χρόνου, σχεδόν, από τα θεατρικά δρώμενα-, επιστρέφει δυναμικά, ενώ μάλιστα πρωταγωνιστεί και είναι η μόνη γυναίκα μέσα σ' έναν θίασο που απαρτίζεται από άνδρες ηθοποιούς, σε μια παράσταση με έντονους ρυθμούς και ανατροπές, τη σκηνοθεσία της οποίας ανέλαβε ο ταλαντούχος Γιώργος Παλούμπης.

Υπόθεση

Ποια κοινή μοίρα συνδέει έναν αλλοδαπό διαρρήκτη, μια φιλόλογο της ελληνικής γλώσσας σε πένθος, έναν ηλικιωμένο καθηγητή ελληνικής ιστορίας με αλτσχάιμερ και ένα φρεσκοδιαζευμένο βαλκανιονίκη, που θέλει να απολαύσει την ελευθερία του;

Όλοι οι παραπάνω, μπερδεμένοι σ’ ένα πολύχρωμο γαϊτανάκι αλληλεξαρτήσεων και φόβων, προσπαθούν να αγαπήσουν και να ξαναγαπηθούν, να ακουμπήσουν και να εμπιστευθούν με φόντο την Ελλάδα του σήμερα. Μία σύγχρονη, αιχμηρή κωμωδία με γρήγορους ρυθμούς και ανατρεπτική πλοκή, που καυτηριάζει ό,τι μας κάνει και φοβόμαστε, ό,τι μας κάνει ξένους μ’ εμάς τους ίδιους. Γιατί ο σαρκασμός και το χιούμορ είναι το μόνο όπλο απέναντι στο φόβο μας.

Ταυτότητα Παράστασης

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης, σκηνικά: Μαγιού Τρικεριώτη, κοστούμια: Μανώλης Γαλετάκης, φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη, κίνηση: Αντιγόνη Γύρα, μουσική επιμέλεια: Κώστας Ζήκος, Video art: Άκης Πολύζος, φωτογραφία: Ορφέας Εμιρζάς. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Ελένη Ράντου, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Ορφέας Αυγουστίδης, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Δημήτρης Καπετανάκος και ο Μπάμπης Γιωτόπουλος.

Πληροφορίες: Θέατρο Διάνα, Ιπποκράτους 7, τηλ. 210 3626596. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη 8.15 μ.μ., Παρασκευή 9.15 μ.μ., Σάββατο 6.30 μ.μ. και 9.30 μ.μ. και Κυριακή 7.30μ.μ..Τιμές εισιτηρίων: Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 20 ευρώ, Σάββατο και Κυριακή: 22 ευρώ, εξώστης 18, φοιτητικό 15 και άνεργοι 15 ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς