Δ. Κρεμαστινός: Η ψήφος απόψε τελεί υπό τη διαβεβαίωση για κυβέρνηση ενότητας

Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2011 15:23
UPD:17:00

Διάσπαση του ΠΑΣΟΚ βλέπει ο πρώην υπουργός Δημήτρης Κρεμαστινός, σε περίπτωση που μεγάλος αριθμός βουλευτών δεν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και υποστηρίζει πως η αποψινή ψήφος «δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης, αλλά ενότητας».

A- A A+

Η ψήφος εμπιστοσύνης απόψε προς την κυβέρνηση τελεί υπό τη διαβεβαίωση του Πρωθυπουργού ότι εντός ολίγων ημερών θα προχωρήσει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, αναφέρει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός σε γραπτή δήλωσή του.

Ο κ. Κρεμαστινός σημειώνει ακόμη πως η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ως πλειοψηφούσα ομάδα στη Βουλή θα πρέπει να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στη σύνθεση και τη στήριξη της νέας κυβέρνησης και προσθέτει ότι αν επιμείνει η αξιωματική αντιπολίτευση να είναι εξωκοινοβουλευτικό το νέο σχήμα, τότε τα μέλη της θα πρέπει να τύχουν ελέγχου για το «πόθεν έσχες», όπως ισχύει για τους κοινοβουλευτικούς. Τονίζει μάλιστα πως σε διαφορετική περίπτωση δεν θα στηρίξει μια τέτοια κυβέρνηση.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στο ρ/σ Real Fm εκτίμησε πως αν μεγάλος αριθμός βουλευτών δεν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης το ΠΑΣΟΚ θα διασπαστεί.

Παρατήρησε ακόμη ότι «δεν είναι σύνηθες όταν ο πρωθυπουργός ζητά ψήφο εμπιστοσύνης, ο ίδιος με δύο ομιλίες του να λέει ουσιαστικά ότι απέρχεται».

«Αυτό», συμπλήρωσε, «δημιουργεί την άποψη στον βουλευτή ότι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά ψήφο ενότητας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, γιατί αν μεγάλος αριθμός βουλευτών δεν ψηφίσει διασπάται η Κοινοβουλευτική Ομάδα». «Τι θα γίνει αύριο;», διερωτήθηκε ο κ. Κρεμαστινός, τονίζοντας ότι «η Κοινοβουλευτική Ομάδα πρέπει να μείνει αρραγής, διότι αυτή πρέπει να αποφασίσει της εξελίξεις». «Αν δεν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, τότε θα διασπαστεί το ΠΑΣΟΚ», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή