Νιγηρία: Τουλάχιστον 63 νεκροί από το μπαράζ επιθέσεων

Σάββατο, 05 Νοεμβρίου 2011 15:56
A- A A+

Τουλάχιστον 63 είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από τη σειρά επιθέσεων που σημειώθηκε την Παρασκευή με στόχο αστυνομικά τμήματα και εκκλησίες στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπως έκανε γνωστό στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος του Ερυθρού Σταυρού.

H ισλαμιστική εξτρεμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ -που σημαίνει «η δυτική παιδεία είναι αμαρτία»- φέρεται να είναι πίσω από τις επιθέσεις, που ξεκίνησαν το μεσημέρι και διήρκεσαν όλη την ημέρα.

Μέλη της οργάνωσης προσπάθησαν στην πόλη Μαϊντουγκούρι να οδηγήσουν ένα τζιπ γεμάτο εκρηκτικά σε μία κυβερνητική υπηρεσία που δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει την Μπόκο Χαράμ, όπως ανέφερε σε άρθρο της η εφημερίδα The Nation.

Επίσης οι βόμβες που εξερράγησαν στο θεολογικό πανεπιστήμιο ελ Κανέμι της ίδιας πόλης συνδέονται με την Μπόκο Χαράμ. Οι πρώτες εκρήξεις σημειώθηκαν το μεσημέρι, όταν γονείς και μαθητές δέχθηκαν επίθεση κοντά στο τέμενος του κολεγίου.

Στην πόλη Νταματούρου η Μπόκο Χαράμ φέρεται να είναι υπεύθυνη και για τις επιθέσεις εναντίον του αρχηγείου της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και μίας καθολικής εκκλησίας.

Η Μπόκο Χάραμ, που δηλώνει ότι διεκδικεί την άμεση εφαρμογή της σαρία (του ισλαμικού νόμου) στην πιο πολυπληθή χώρα της Αφρικής, έχει πραγματοποιήσει μία σειρά από ανθρωποκτονίες και ένοπλες επιθέσεις τους τελευταίους μήνες, κυρίως στη βοριεοανατολική Νιγηρία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή