Bundesliga: Κάλυψε έδαφος η Ντόρτμουντ

Σάββατο, 05 Νοεμβρίου 2011 18:44
UPD:22:06

A- A A+

Κερδισμένες της αγωνιστικής και οι Γκλάντμπαχ και Βέρντερ Βρέμης, οι οποίες με τις νίκες που πέτυχαν κόντρασε Χέρτα και Κολονία, πλησίασαν στους δύο βαθμούς την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου, η οποία παίζει την Κυριακή εκτός με την Αουγκσπουργκ.

Επίσης αξίζει να επισημανθεί ότι οι τρεις από τους τέσσερις Έλληνες (μόνο ο Πέτσος δεν χρησιμοποιήθηκε από τον προπονητή της «Λάουτερν») που αγωνίζονται σε ομάδες που έπαιξαν σήμερα ξεκίνησαν στη βασική ενδεκάδα και δεν αντικαταστάθηκαν (Παπασταθόπουλος με Βέρντερ, Κυργιάκος με Βόλφσμπουργκ και Φορτούνης με Καϊζερσλάουτερν).

Βέρντερ Βρέμης ή, καλύτερα, Κλαούντιο Πιζάρο-Κολονία 3-2. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 2-0 στο πρώτο μέρος με τους Κλέμενες και Ποντόλσκι, αλλά «λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο». Ο Κλαούντιο Πιζάρο «όπλισε» στα αποδυτήρια και βγήκε «γαζώνοντας» δύο φορές (49΄, 54΄), ενώ με την «χαριστική βολή» τέσσερα λεπτά πριν το τέλος «σκότωσε» την Κολονία.

«Πολύ σκληρή για να πεθάνει» αποδεικνύεται η πρωταθλήτρια Ντόρτμουντ κι εκ των αντιπάλων του Ολυμπιακού στο Champions League. Παρά το κακό ξεκίνημα στη Bundesliga, κατάφερε να καλύψει το χαμένο έδαφος και να μπει για τα καλά στο παιχνίδι του τίτλου, μετά την επιβλητική της νίκη επί της Βόλφσμπουργκ με 5-1. Δύο γκολ πέτυχε ο Γκέτσε για την ομάδα του Κλοπ.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάρκο Ρέους η Γκλάντμπαχ πήρε μεγάλη νίκη στο Βερολίνο επί της Χέρτα, επιβεβαιώνοντας γι άλλη μια φορά ότι εφέτος είναι ικανή για μεγάλα πράγματα. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ η Μπορούσια με δύο γκολ του διεθνή επιθετικού μέσου έφυγε νικήτρια από την γερμανική πρωτεύουσα.

Με πέναλτι του Σισέ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Φράιμπουργκ πήρε τεράστια εκτός έδρας νίκη επί της Νυρεμβέργης με 2-1, παρ΄ όλα αυτά παραμένει ακόμη στην επικίνδυνη ζώνη.

Ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο (προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι με τον Ιμπίσεβιτς, ισοφάρισαν οι φιλοξενούμενοι με τον Κουεμάχα) έκρινε την αναμέτρηση ανάμεσα στην Χοφενχάιμ και την Καϊζερσλάουτερν (1-1).

Αν και βρέθηκε να χάνει στο πρώτο 20λεπτο με 2-0 από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν, το Αμβούργο δεν το έβαλε κάτω και τελικά κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας (2-2), στον αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε το «κυρίως πιάτο» της 12ης αγωνιστικής της Bundesliga.

Οι Σούρλε και Μπέντερ έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στις «ασπιρίνες», ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι είχαν την «απάντηση» με τους Βέστερμαν και Γιάνσεν.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις