Ενότητα της Αριστεράς και άμεσες εκλογές ζητεί ο ΣΥΝ

Κυριακή, 06 Νοεμβρίου 2011 18:06
UPD:19:20
A- A A+

Eνότητα της Αριστεράς, άμεση προκήρυξη εκλογών - και όχι κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» - είναι τα βασικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στην πολιτική απόφαση της Κεντρικης Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η ΚΠΕ του ΣΥΝ εκτιμά ότι η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα παραπαίει κάτω από το βάρος της οργής και της αγανάκτησης της κοινωνίας και προσθέτει ότι με τις προσπάθειες για κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» το πολιτικό σύστημα, προσπαθεί να ανασυνταχθεί, αλλά και να αποφύγει την λαική ετυμηγορία.

Οι παραινέσεις για κυβερνήσεις εθνικής συναίνεσης και συνεργασίας, ήταν απολύτως υποκριτικές, υποστηρίζει ο ΣΥΝ και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «το μόνο που θέλουν είναι να εγκλωβίσουν συνενόχους σε ένα παιχνίδι παρασκηνίου, με μοναδικό δεδομένο τη συνέπεια στην πολιτική της υποτέλειας και της κοινωνικής διάλυσης». Αν ήθελαν ειλικρινά κυβερνήσεις προγραμματικών συμπτώσεων και διαφανών συγκλίσεων, θα έφερναν τη Δευτέρα το πρωί την απλή αναλογική και την Τρίτη θα οδηγούσαν τη χώρα με ομαλό τρόπο σε εκλογές, αναφέρει η Πολιτική Απόφαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ που ζητάει παραίτηση της κυβέρνησης και άμεση προκήρυξη εκλογών, καθώς όπως τονίζει «όλα τα άλλα είναι παιχνίδια εκτροπής».

Στη βάση αυτή, αναφέρει ο ΣΥΝ «προτάσσουμε τη γραμμή της ευρύτερης δυνατής ενότητας ανάμεσα σε πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που αμφισβητούν από προοδευτική σκοπιά το Μνημόνιο», διευκρινίζοντας ότι η συγκρότηση ενωτικών συμμαχιών δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ωστόσο, σημειώνει, το αίτημα της ενότητας ωριμάζει στον κόσμο. Και ενότητα σημαίνει μίνιμουμ και ξεκάθαρο προγραμματικό πλαίσιο.

Ο ΣΥΝ δηλώνει ότι το Κόμμα, η Νεολαία ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ, μπαίνουν από τώρα σε πλήρη δημοκρατική και εκλογική ετοιμότητα «όχι μόνο για να υπερασπιστούμε την δημοκρατία στην ελληνική κοινωνία αλλά και για να καταγραφεί με τον πιο αυθεντικό τρόπο η βούληση του λαού όταν και όποτε γίνουν οι εκλογές». Στο πλαίσιο αυτό, μέσα στην επόμενη εβδομάδα η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να συγκροτήσει εκλογική επιτροπή υποστήριξης, τεχνική εκλογική επιτροπή, επιτροπή εκλογικού προγράμματος. Η Π.Γ. του Κόμματος στην πρώτη συνεδρίαση της θα ορίσει τα μέλη του Κόμματος που θα στελεχώσουν τις αντίστοιχες επιτροπές, ενώ σύντομα θα προγραμματιστεί ειδική συνεδρίαση της ΚΠΕ με θέμα τις εξελίξεις στην Ευρώπη και τις συμμαχίες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή