Πάλη για ανατροπή της νέας κυβέρνησης ζητεί η Αλ. Παπαρήγα

Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2011 11:34
UPD:16:48

Κάλεσμα στο λαό με την πάλη του να ρίξει τη νέα κυβέρνηση σύντομα, «πριν ληφθούν τετελεσμένες αποφάσεις, να επιβάλει εκλογές», απηύθυνε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

A- A A+

Κάλεσμα στο λαό με την πάλη του να ρίξει τη νέα κυβέρνηση «μαύρου μετώπου» σύντομα, «πριν ληφθούν τετελεσμένες αποφάσεις, να επιβάλει εκλογές», απηύθυνε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, εκτίμησε ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα είναι λίγων εβδομάδων και ότι θα επιδιωχθεί η λήψη μέτρων που θίγουν το λαό τουλάχιστον για 10 - 15 χρόνια.

Ο Γ. Καρατζαφέρης για τα «παιδιά της Βοστώνης»

Συνέντευξη Τύπου Α. Παπαρήγα.

Η κ. Παπαρήγα σημείωσε επίσης ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «έψηναν τη νέα κυβέρνηση αρκετό καιρό» και πως το δημοψήφισμα αποτέλεσε μόνο την αφορμή.

«Αυτή η κυβέρνηση δεν θα αντιμετωπίσει ούτε το χρέος ούτε τα ελλείμματα ούτε την πιθανή ανεξέλεγκτη χρεοκοπία», συμπλήρωσε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι «επιβάλλεται πρωτοφανέρωτη πάλη» και ότι «η αγωνία του λαού πρέπει να είναι πώς θα ανατρέψει την κυβέρνηση».

Οπως είπε, «συγκροτείται κυβέρνηση μαύρου μετώπου των κομμάτων του κεφαλαίου». Ως προς την άρνηση συμμετοχής στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, η κ. Παπαρήγα διερωτήθηκε τι νόημα θα είχε η συμμετοχή του ΚΚΕ στη συζήτηση π.χ. για το νέο πρωθυπουργό ή τους υπουργούς. Αν η σύσκεψη είχε άλλο αντικείμενο το ΚΚΕ θα προσέρχονταν, συμπλήρωσε.

Τέλος, σημείωσε την ανάγκη αποδέσμευσης της Ελλάδας από την ΕΕ και με αφορμή την ανάμειξη Μέρκελ - Σαρκοζί στα εσωτερικά πολιτικά δρώμενα, ανέφερε ότι ο λαός «θέλει να πάψει να νιώθει την ταπείνωση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή