MotoGP: Eκτός δοκιμών ο Λορένθο

Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2011 22:00
UPD:08/11/2011 00:12

A- A A+

Ο περυσινός παγκόσμιος πρωταθλητής των MotoGP τραυματίστηκε στον τελευταίο γύρο ζεστάματος στην πίστα του Φίλιπ Αϊλαντ, στην Αυστραλία τον προηγούμενο μήνα. Χρειάστηκε να υποβληθεί άμεσα σε πλαστική χειρουργική επέμβαση αφού του είχαν κοπεί οκτώ χιλιοστά από την κορυφή του παράμεσου στο αριστερό του χέρι. Εκτοτε δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί στην Αυστραλία, αλλά και στα δύο επόμενα GP, της Μαλαισίας και της Ισπανίας, αντίστοιχα.

Η Yamaha ωστόσο και ο ίδιος είχαν ανακοινώσει ότι θα έδινε το παρόν στις δοκιμές της νέας μοτοσικλέτας της ομάδας στην πίστα Ρικάρντο Τόρμο, στη Βαλένθια που θα ξεκινήσουν αύριο, Τρίτη, 8/11.

Την Κυριακή το βράδυ, όμως ο Λορένθο αποφάσισε ότι δεν είναι σε θέση τελικά να αγωνιστεί ούτε στις δοκιμές επί Ισπανικού εδάφους μαζί με τον Μπεν Σπις. Αυτό σημαίνει ότι ο Ισπανός αναβάτης δεν θα είναι σε θέση να δοκιμάσει τη νέα μοτοσικλέτα της Yamaha μέχρι την έναρξη της επόμενης επίσημης περιόδου δοκιμών για το 2012 που θα γίνει στις 31 Ιανουαρίου, στην πίστα της Σιάνγκ , στη Μαλαισία.

Η εξέλιξη αυτή προβληματίζει ιδιαίτερα τον αναβάτη της Yamaha αφού, όπως υποστηρίζει, δεν βοηθάει στην προετοιμασία τη δική του αλλά και της ομάδας για το επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα. «Φυσικά είναι πρόβλημα για την εξέλιξη της μοτοσικλέτας, της Yamaha αλλά και εμένα το να συμμετέχω σε ένα τεστ λιγότερο. Η Yamaha, όμως έχει τον Μπεν. Δεν βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση βέβαια (σ.σ. δεν έχει αναρρώσει ούτε κι αυτός από τραυματισμό), αλλά είναι πολύ καλύτερα από εμένα. Είναι αρκετά έμπειρος στο να διαλέξει τα καλύτερα εξαρτήματα και να αποφασίσει τη σωστή κατεύθυνση. Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να πάρω αυτό το ρίσκο. Επιπλέον, στην κατάστασή μου δε θα είμαι σε θέση να βγάλω συμπεράσματα για τη μοτοσικλέτα», δήλωσε ο Χορέ Λορένθο, σημειώνοντας ότι μέρα με την ημέρα πονάει λιγότερο και έχει καλύτερη αίσθηση του δάχτυλου του. «Κάθε ημέρα πονάω λιγότερο. Η κίνηση έχει γίνει πολύ καλύτερη και μπορώ να κάνω περισσότερα πράγματα με το χέρι μου. Είναι δύσκολο να δεχθώ αυτόν τον τραυματισμό, διότι είναι πολύ άσχημο. Σκέφτομαι όμως ότι θα επιστρέψω και θα είμαι ανταγωνιστικός και ίδιος με πριν».

Τη θέση του στις δοκιμές θα πάρει, όπως και στους αγώνες που απουσίαζε, ο Ιάπωνας Κατουγιούκι Νακασούγκα. Μαζί του θα είναι ο Μπεν Σπας, o Αντρέα Βιτσιόζο και ο Καλ Κρούτσλοου.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις