MotoGP: Στην Pramac o Μπαρμπερά

Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2011 22:30
UPD:08/11/2011 01:13
A- A A+

Ο Ισπανός αναβάτης αναμένεται να κάνει την πρώτη του εμφάνιση με τη νέα GP12 στις αυριανές επίσημες δοκιμές στη Βαλένθια.

Η Ιταλική ομάδα συμφώνησε με τον Μπαρμπερά αφού αποχαιρέτησε με το τέλος του φετινού πρωταθλήματος τους Λόρις Καπιρόσι και Ράντι ντε Πουνιέ, αντίστοιχα. Ο πρώτος αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και ο δεύτερος βρίσκεται σε συζητήσεις με αρκετές ομάδες από τα MotoGP και τα Superbikes.

Ο Μπαρμπερά φάνηκε ως η ιδανική λύση για την Pramac Ducati, όταν δεν ευοδώθηκαν οι διαπραγματεύσεις του με την προηγούμενη ομάδα του, Aspar. Η Ισπανική ομάδα αρχικά σχεδίαζε να συμμετάσχει στο επόμενο πρωτάθλημα με δύο μοτοσικλέτες. Ο περιορισμένος, όμως προϋπολογισμός την ανάγκασε να περιοριστεί σε μία και τις συζητήσεις με τον Μπαρμπερά να ναυαγήσουν, αφήνοντάς του έτσι ανοιχτή την πόρτα της εξόδου.

Στη νέα του ομάδα ο Ισπανός αναβάτης ελπίζει σε καλύτερα αποτελέσματα μετά την εμπειρία δύο ετών στη σέλα μίας Ducat. «Αυτή είναι η τρίτη μου χρονιά στη Ducati και θα ήθελα να ευχαριστήσω την Pramac Racing και τον Πάολο Καμπινότι που μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία. Τις δύο τελευταίες χρονιές δεν πέτυχα τα αποτελέσματα που ήθελα και ελπίζω ότι τώρα, μετά την εμπειρία που κέρδισα, ότι θα μπορώ να τα πάω καλύτερα. Εγώ και η Pramac Racing μαζί έχουμε υψηλούς στόχους. Ερχομαι μετά από μία από τις δυσκολότερες στιγμές στην καριέρα μου και θέλω μία ευκαιρία. Η Ducati δουλεύει σκληρά. Αυτή ήταν μία δύσκολη χρονιά, αλλά είμαι σίγουρος ότι με τις δοκιμές αύριο και την Τετάρτη και ιδίως με το διάλειμμα του Χειμώνα, όπου θα έχουν χρόνο για να δουλέψουν, θα μπορέσουν να μας δώσουν μία πολύ ανταγωνιστική μοτοσικλέτα, στις αρχές της επόμενης χρονιάς», δήλωσε ο Χέκτορ Μπαρμπερά.

Ο τεχνικός διευθυντής της Pramac Racing, Πάολο Καμπινότι θεωρεί ότι ο Ισπανός αναβάτης με την εμπειρία που έχει αποκομίσει τα δύο τελευταία χρόνια στη σέλα μίας Ducati θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο Χέκτορ Μπαρμπερά θα είναι μαζί μας για την επόμενη χρονιά. Είμαστε σίγουροι ότι η εμπειρία που αποκόμισε οδηγώντας μία Ducati τα τελευταία δύο χρόνια, θα τον βοηθήσει να έχει μία καλύτερη χρονιά μαζί μας. Τη φετινή χρονιά, παρά τον άσχημο τραυματισμό του, ολοκλήρωσε την χρονιά ως ο τρίτος καλύτερος αναβάτης της Ducati κι αυτό προμηνύει κάτι καλό. Θα ήθελα επίσης επί τη ευκαιρία να ευχαριστήσω τους αναβάτες μας για το 2011, Ράντι ντε Πουνιέ και Λόρις Καπιρόσι, για τη χρονιά που περάσαμε μαζί. Τους ευχόμαστε ένα μέλλον γεμάτο ευτυχία, εντός και εκτός πίστας».

Τις δύο χρονιές που ο Μπαρμπερά τρέχει στη «μεγάλη» κατηγορία έχει τερματίσει 12ος (πέρυσι) και 11ος (φέτος) στην γενική κατάταξη ενώ η καλύτερη του φετινή επίδοση ήταν η έκτη θέση στην πίστα της Χερέθ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις