«Τελευταίο καμπανάκι» για τον μεγάλο Τζο Φρέιζερ

Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2011 10:00
UPD:10:39

A- A A+

Tην τελευταία του πνοή, σε ηλικία 67 ετών, άφησε τα ξημερώματα στη Φιλαδέλφεια, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, ο Τζόε Φρέιζερ, ένας από τους σπουδαιότερους πυγμάχους όλων των εποχών.

Ο Φρέιζερ γεννήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 1944 στο Μποφόρ της Νότιας Καρολίνας και έγινε παγκοσμίως γνωστός από τις τρεις επικές μονομαχίες με το θρύλο Μοχάμεντ Αλι, τον οποίο μάλιστα είχε υποχρεώσει στην πρώτη του ήττα στο λεγόμενο «αγώνα του αιώνα» στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης το 1971.

Κάτοχος του παγκόσμιου πρωταθλήματος βαρέων βαρών από το 1970 έως το 1973, ο Φρέιζερ κατέκτησε επίσης το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1964. Tον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή τον τον έχασε το 1973 από τον Τζορτζ Φόρμαν. Συνολικά στην καριέρα του ο Φρέιζερ είχε 32 νίκες με 27 νοκ άουτ και μόλις τέσσερις ήττες (έχασε μόνο από τον Αλι και τον Φόρμαν).

«Ο Τζο ήταν ένας πραγματικός πρωταθλητής. Ήταν ένας θαυμάσιος μονομάχος, ένας εκπληκτικός πυγμάχος. Όταν ο Smokin Joe ανέβαινε στο ρινγκ ήξερες τι θα ακολουθήσει. Ο κόσμος έχασε έναν μεγάλο πρωταθλητή και άνθρωπο», ανέφερε ο Μοχάμεντ Αλι σε γραπτή του ανακοίνωση.

Ο Φρέιζερ έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο στο συκώτι σε προχωρημένο στάδιο πριν από περίπου τέσσερις εβδομάδες.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις