«Ένα παιδί μετράει τ' άστρα» στη Μονή Λαζαριστών

Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2011 13:09
UPD:03/12/2012 15:27

Tο έργο «Ένα παιδί μετράει τ' άστρα», το γνωστό και αγαπημένο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη, μεταφέρεται για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι, σε διασκευή Λάκη Λαζόπουλου και σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, από τη Νεανική Σκηνή του ΚΘΒΕ, στη Μονή Λαζαριστών.

A- A A+

Tο έργο «Ένα παιδί μετράει τ' άστρα», το γνωστό και αγαπημένο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη, μεταφέρεται για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι, σε διασκευή Λάκη Λαζόπουλου και σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, από τη Νεανική Σκηνή του ΚΘΒΕ, στη Μονή Λαζαριστών.

Ένα ταξίδι προς την ενηλικίωση. Ένα ταξίδι προς τη γνώση. Ένα παιδί που συγκρούεται με την κοινωνική πραγματικότητα για να επιτύχει τους στόχους του, να πραγματοποιήσει τα όνειρά του, με όπλο το πείσμα του και το πάθος του για μάθηση.

Το έργο «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» υποστηρίζει το δικαίωμα των παιδιών για ίση ευκαιρία στην εκπαίδευση και αγγίζει την καρδιά μικρών και μεγάλων, καθώς αφορά κάθε άνθρωπο που, και σήμερα και σε όλες τις εποχές, παρά τις αντιξοότητες, θα κάνει τα πάντα για να ικανοποιήσει τη δίψα του για γνώση και για μάθηση.

Λάκης Λαζόπουλος

«Ήταν πάντοτε βαθιά μου επιθυμία να μεταφέρω στο θέατρο, διασκευάζοντάς τα, σπουδαία λογοτεχνικά κείμενα που με σημάδεψαν. Το «Ένα παιδί μετράει τα’ άστρα» είναι η αρχή. Οι χαρακτήρες είναι τόσο διάφανοι, ο λόγος τόσο εξαιρετικός. Τίποτα δεν πείραξα. Κράτησα την καρδιά του έργου, την πορεία της υπόθεσης, τους κεντρικούς χαρακτήρες, εντάσσοντάς τους απλώς σε θεατρικά χρονικά πλαίσια», αναφέρει ο Λάκης Λαζόπουλος, που φέρει την ευθύνη της θεατρικής διασκευής.

Ο ηθοποιός συμπληρώνει: «σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή έχει ανάγκη ο άνθρωπος να αγαπήσει, να ξαναγαπήσει τα γράμματα. Να ξαναβρεί τη σκέψη. Τη χαμένη του σκέψη. Και να επιστρέψει μέσα από την αληθινή γνώση στο δίκιο της καρδιάς. Και πάνω απ’ όλα να πιστέψει ότι ακόμα κι αν μας αποβάλλουν απ’ όλα τα σχολεία της ζωής, η καθαρή ψυχή οδηγεί αλάνθαστα. «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα», την ίδια ώρα που η Ελλάδα ολόκληρη μετράει τις πληγές της».

Ταυτότητα παράσταση

Θεατρική διασκευή: Λάκης Λαζόπουλος, σκηνοθεσία: Γιάννης Ρήγας, κοστούμια: Χρήστος Μπρούφας, μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης, χορογραφία: Αλεξάνδρα Τσοτανίδου, βοηθός σκηνοθέτη: Ιορδάνης Αϊβάζογλου, οργάνωση παραγωγής: Ροδή Στεφανίδου.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Μαριάννα Αβραμάκη, Ιορδάνης Αϊβάζογλου, Παύλος Ελευθεριάδης, Χρύσα Ζαφειριάδου, Γιάννης Καραμφίλης, Γιάννης Καραούλης, Ματίνα Κουλουριώτη, Δημήτρης Μορφακίδης, Ρούλα Παντελίδου, Χάρης Παπαδόπουλος, Σάκης Πετκίδης, Μιχάλης Σιώνας, Γιώργος Σφυρίδης, Αμαλία Ταταρέα, Γιάννης Χαρίσης.

Πληροφορίες: Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2315200200. Παραστάσεις: Τρίτη - Παρασκευή: 10.30 (για σχολεία) τιμή σχολικού εισιτηρίου 8 ευρώ, Κυριακή 11:00 (για το κοινό) τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς