Γ. Ραγκούσης: Ο νέος Πρωθυπουργός πρέπει να είναι υψηλών πολιτικών προδιαγραφών

Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2011 10:16
UPD:14:22
A- A A+

«Η χώρα έχει ανάγκη ο νέος Πρωθυπουργός να είναι υψηλών πολιτικών προδιαγραφών και όχι κοινού χαμηλού μέσου όρου μεταξύ των κομμάτων, πόσω μάλλον εντός των κομμάτων», εκτίμησε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης, σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του Mega.

O υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης.

Σε συνέντευξή του στο ρ/σ Βήμα FM, ο κ. Ραγκούσης υπογράμμισε πως η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να είναι μία κανονική κυβέρνηση, έτοιμη να κυβερνήσει και να υλοποιήσει νόμους και ο επικεφαλής της μια ισχυρή προσωπικότητα.

«Κάθε ώρα, κάθε μέρα και πολύ περισσότερο κάθε εβδομάδα που χάνεται, τόσο πιο κοντά πηγαίνει η Ελλάδα στον κίνδυνο της χρεοκοπίας και ό,τι άλλο μπορεί να επιφέρει και να προκαλέσει στον τόπο μας», γι αυτό τόνισε, «η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε μια κανονική κυβέρνηση, που θα κυβερνήσει τον τόπο, θα νομοθετήσει και θα υλοποιήσει τους νόμους, που θα καλέσει το Κοινοβούλιο για να υπερψηφίσει».

Ο νέος πρωθυπουργός θα πρέπει «πάση θυσία να είναι με πολιτικούς -και όχι μόνο- όρους, πολύ υψηλών προδιαγραφών», επανέλαβε και εξήγησε : «Δεν είμαστε στην εποχή που αντιμετωπίζουμε μια εσωτερική πολιτική κρίση και θα έπρεπε να πάρουμε τον αείμνηστο Ξ. Ζολώτα για να σχηματίσουμε μια μεταβατική κυβέρνηση που απλώς θα κερδίσει χρόνο. Αυτή η κυβέρνηση θα πρέπει να κυβερνήσει. Αρα, ο πρωθυπουργός πρέπει να είναι υψηλών προδιαγραφών και αυτο, είχα την ευκαιρία, έγκαιρα, να το διατυπώσω στο υπουργικό συμβούλιο, ότι (δηλαδή) δεν μπορεί (ο νέος πρωθυπουργός) να είναι αποτέλεσμα ενός κοινού χαμηλού μέσου όρου μεταξύ των κομμάτων. Πόσω μάλλον και των κομμάτων».

Όσο για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε ως «απολύτως απαράδεκτη» κάθε συζήτηση και σκέψη γύρω από τέτοια ζητήματα σε κρίσιμες εθνικά περιστάσεις και «αποκρουστικό» ακόμα να συζητείται από ορισμένους κάτι τέτοιο, λόγω λήξης της θητείας του κ. Παπανδρέου στην αρχηγία του κόμματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή