ΜotoGP: Πήραν διαζύγιο Μπαουτίστα και Suzuki

Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2011 13:03
UPD:13:08

A- A A+

O 26χρονος Ισπανός αναβάτης βρήκε ήδη νέα ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του στα MotoGP καθώς συμφώνησε με τη Honda Gresini, με την οποία βρισκόταν σε συζητήσεις από χθες.

Σήμερα, μάλιστα έκανε το ντεμπούτο του στην πίστα της Βαλένθια με τη «δορυφορική» ομάδα της Honda και μετά από έξι γύρους, ο καλύτερος του χρόνος ήταν 1:35.403.

Ο Μπαουτίστα ήρθε στη Suzuki το 2010 και ήταν ο μοναδικός της αναβάτης την επόμενη χρονιά. Η αβεβαιότητα, όμως, που υπάρχει στο στρατόπεδο της Suzuki σχετικά με το εάν θα συνεχίσει να συμμετάσχει στη «μεγάλη» κατηγορία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος μοτοσικλέτας, ώθησε τον Ισπανό αναβάτη στην αναζήτηση νέας στέγης.

Τα δύο χρόνια που έτρεξε με τη Suzuki τερμάτισε πέντε φορές στην πρώτη εξάδα. Οι τραυματισμοί που είχε, όμως δεν του επέτρεψαν κάτι καλύτερο από την 13η θέση στην γενική κατάταξη τόσο το 2010 όσο και το 2011, αντίστοιχα.

Μετά την ανακοίνωση της λήξης της συνεργασίας των δύο πλευρών ο Ισπανός αναβάτης δήλωσε λυπημένος που φεύγει από την ομάδα και θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσοι τον βοήθησαν.

«Είμαι πολύ λυπημένος που αφήνω το Suzuki μετά από δύο υπέροχα χρόνια που είχα εκεί. Ηταν η καλύτερη ομάδα για να δουλέψεις και έμαθα πάρα πολλά πράγματα από όλους. Ηταν φανταστική η εμπειρία να δουλεύεις στην Ιαπωνική/Βρετανική ομάδα και είχαμε γίνει σα μία μεγάλη οικογένεια. Δεν είχαμε ποτέ διαφωνίες και κανείς δεν έριχνε το φταίξιμο στον άλλον!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά όλους στην ομάδα, ένα σύνολο ανθρώπων που ελπίζω ότι θα γνωρίζω για πολλά χρόνια», δήλωσε ο Αλβάρο Μπαουτίστα.

Η Honda Gresini μετά τον τραγικό θάνατο του Μάρκο Σιμοντσέλι στη Μαλαισία και τη φυγή του Χιρόσι Αογιάμα για τα Superbikes, έμεινε χωρίς οδηγούς. Ετσι στο πρόσωπο του 26χρονου Μπαουτίστα βρήκε τον αναβάτη που θα την εκπροσωπήσει στο επόμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Από την άλλη πλευρά, η Suzuki που συμμετέχει στις δοκιμές των ομάδων στη Βαλένθια με τον Ράντι ντε Πουνιέ δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει τι προτίθεται να κάνει το 2012.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις