Νικαράγουα: Τέσσερις νεκροί από τις μετεκλογικές συγκρούσεις

Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2011 23:58

Υποστηρικτές του Φάμπιο Γκαντέα ετοιμάζονται να ανοίξουν πυρ κατά οπαδών του προέδρου της Νικαράγουας, Ντανιέλ Ορτέγα. Ο απολογισμός των συγκρούσεων που ξέσπασαν την Τρίτη είναι τέσσερις νεκροί και δέκα τραυματίες.

A- A A+

Τέσσερις νεκροί και δέκα τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός των συγκρούσεων μεταξύ αστυνομικών, οπαδών και αντιπάλων του προέδρου της Νικαράγουας, Ντανιέλ Ορτέγα, ο οποίος επανεξελέγη την Κυριακή αν και οι δύο βασικοί του αντίπαλοι αμφισβητούν το αποτέλεσμα.

Οι πρώτες συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ οπαδών και αντιπάλων του Ορτέγα την Τρίτη το βράδυ στην Κοπέρνα, 500 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μανάγκουα. Ένας οπαδός του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου των Σαντινίστας (FSLN) του Ορτέγα έχασε τη ζωή του έπειτα από πυροβολισμό μετά την επέμβαση της αστυνομίας.

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Σαν Χοσέ ντε Κουσμάπα, στην περιφέρεια Μαντρίζ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις οπαδοί του Ανεξάρτητου Φιλελεύθερου Κόμματος (PLI) του Φάμπιο Γκαντέα, ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας χωρίς όμως να είναι σε θέση να διευκρινίσει ποιος ευθύνεται για τους πυροβολισμούς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή