ΚΕΔΚΕ: Στην 5η θέση κριτηρίων η κομματική υπόδειξη υποψηφίου

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2002 16:08
A- A A+

Σύμφωνα με έρευνα της ΚΕΔΚΕ σε δείγμα 6.500 πολιτών, τα δύο τρίτα αυτών θέτουν το κριτήριο της κομματικής υπόδειξης για την επιλογή υποψηφίων, στην 5η ή 6η θέση της αξιολόγησής τους. «Οσοι βιάζονται να πανηγυρίσουν το βράδυ των εκλογών, θα βρεθούν μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις και αυτό ισχύει για όλους τους συνδυασμούς».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Πάρις Κουκουλόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οσον αφορά στους νομούς όπου οι συνδυασμοί υποψηφίων περιλαμβάνουν το υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής γυναικών, προηγείται η Χίος με 11,11%, και ακολουθούν ο Εβρος 10,71%, και η Λάρισα 6,82%.

Οι νομοί με μηδενικό ποσοστό συμμετοχής γυναικών στους συνδυασμούς είναι η Ευρυτανία, Ηλεία, Θεσπρωτία, Κεφαλλονιά, Κορινθία, Λασίθι, Ροδόπη, Τρίκαλα και Αχαΐα, ενώ Αρκαδία και Ηράκλειο βρίσκονται οριακά σε καλύτερη θέση με 1,56% και τέλος οι Κυκλάδες με 2,17%.

Στους 31 νομούς όπου δίνονται τα πλήρη στοιχεία παρουσιάζονται 1.388 συνδυασμοί, στους οποίους οι 1.341 έχουν επικεφαλής άνδρες και 47 γυναίκες, δηλαδή ποσοστό 3,26%, που βρίσκεται στο όριο της υποχρεωτικής, βάσει του νόμου ποσόστωσης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή