Euroleague: Πρώτη ήττα για Παναθηναϊκό

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011 00:07

A- A A+

Οι Ρώσοι έκαναν το 4Χ4 και είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στο Β΄ όμιλο της διοργάνωσης, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα, τη στιγμή που έχασε νωρίς τον Διαμαντίδη με 5 φάουλ και τον Κώστα Τσαρτσαρή με τραυματισμό.

Παρά το καλό ξεκίνημα που έκανε ο Παναθηναϊκός (5-0), με επτά συνεχόμενους πόντους του Σισκάουσκας η ΤΣΣΚΑ ισοφάρισε 7-7 και λίγο αργότερα ξέφυγε με 14-9. Με πολύ καλή άμυνα πάνω στον Κιριλένκο, ο οποίος τελείωσε άποντος την πρώτη περίοδο, οι «πράσινοι» κάλυψαν τη διαφορά και έκλεισαν το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 22-19.

Εξαιρετικό μπάσκετ έπαιξε στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός. Με άμυνα…μπετόν και τον Κιριλένκο να παραμένει…θεατής του ματς, η ομάδα του Ομπράντοβιτς «έτρεξε» σερί 12-0 και προηγήθηκε 36-26, περίπου ενάμιση λεπτό πριν το τέλος. Τελικά, η κόρνα της γραμματείας βρήκε το «τριφύλλι» να προηγείται με 41-32.

Τα δεδομένα άλλαξαν στο τρίτο δεκάλεπτο, καθώς οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ βρήκαν τον τρόπο να προσαρμοστούν πάνω στην άμυνα του Παναθηναϊκού και κατέβασαν τη διαφορά στο -3 (45-48). Το τρίτο φάουλ του Διαμαντίδη στο ξεκίνημα της περιόδου επηρέασε σημαντικά το τριφύλλι, που σε συνδυασμό και με τον τραυματισμό του Κώστα Τσαρτσαρή, δεν έβρισκε το δρόμο προς το εύκολο καλάθι. Περίπου 1 λεπτό πριν το τέλος οι Ρώσοι πλησίασαν στον πόντο (54-53), ενώ με καλάθι του Γιασικεβίτσιους οι «πράσινοι» προηγήθηκαν σε «νεκρό χρόνο» 57-54.

Ματς-θρίλερ έγινε στην τελευταία περίοδο, στην οποία η ΤΣΣΚΑ βρήκε τον τρόπο να καλύψει τη διαφορά (65-58) και να ισοφαρίσει 71-71, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος και οι ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση. Εκεί οι Ρώσοι παίζοντας πιο έξυπνα και με ένα καθοριστικό τρίποντο του Σισκάουσκας πήραν τη νίκη με 78-76.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις