Α1 Μπάσκετ: Τέσσερα στα τέσσερα ο Κολοσσός

Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011 19:05
UPD:13/11/2011 14:21
A- A A+

Η κανονική διάρκεια του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 63-63, ενώ δεν άλλαξε κάτι ούτε στα επόμενα δύο έξτρα πεντάλεπτα (73-73, 82-82). Στο τρίτο, όμως, με επιμέρους σκορ 11-2, η ομάδα του «σμαραγδένιου νησιού» πήρε τη μεγάλη νίκη και με το απόλυτο μετά από τέσσερα παιχνίδια φιγουράρει στην κορυφή της Α1.

Οι νικητές είχαν τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Συγκεκριμένα οι Νίκος Λιακόπουλος και Αντώνης Ασημακόπουλος πέτυχαν από 15 πόντους έκαστος, ενώ σημαντική βοήθεια προσέφεραν και οι Μπόικιν, Τσάμης με 12 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Τζόνσον με 29 πόντους.

«Αλωσε» την Πυλαία ο Πανιώνιος

Σπουδαία εκτός έδρα νίκη με 51-58 επί του ΠΑΟΚ πήρε ο Πανιώνιος.

Οι «κυανέρυθροι» με όπλο τους την άμυνα και την κυριαρχία τους στα ριμπάουντ κατάφεραν από την αρχή του παιχνιδιού να επιβάλουν το ρυθμό τους και να έχουν τον έλεγχο στο σκορ.

Οι γηπεδούχοι πελαγοδρομούσαν στις τρεις πρώτες περιόδους και μόνο στην τέταρτη μπόρεσαν να αντεπιτεθούν. Με δυο εύστοχες βολές, όμως, του Μπιλ Κιζ οι φιλοξενούμενοι σφράγισαν στο τέλος την επικράτησή τους.

Τρίτη νίκη για Καβάλα

Τη δεύτερη εντός έδρας και τρίτη συνολικά στο πρωτάθλημα νίκη της σημείωσε η Καβάλα με 60-57 επί του Ρεθύμνου.

Το παιχνίδι ήταν σε όλη τη διάρκεια του ντέρμπι και καμία από τις δυο ομάδες δεν κατάφερε να ξεφύγει σε κανένα σημείο στο σκορ. Στο τέλος όμως καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο παράγοντας έδρα, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα.

Ανεβαίνει ο Ηλυσιακός

Με πρωταγωνιστή τον Μίροσλαβ Τόντιτς, που σημείωσε 16 πόντους, ο Ηλυσιακός λύγισε στο κλειστό των Ιλισίων τη σθεναρή αντίσταση του Αμαρουσίου με 62-60.

Οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, δεχόμενοι όμως έντονη πίεση από την ομάδα των βορείων προαστίων. Για τους φιλοξενούμενος κορυφαίος ήταν ο Νέστωρα Κόμματος με 20 πόντους.

Έκπληξη απ' τον ΚΑΟΔ

Με κορυφαίο τον Χαραλαμπίδη, που πέτυχε 21 πόντους, ο ΚΑΟΔ πέτυχε την πρώτη εφετινή του νίκη, με 84-81 επί του Aρη, που υπέστη την τέταρτη διαδοχική του ήττα.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε τέσσερις παίκτες της με διψήφιο αριθμό πόντων (Ταπούτος 23, Τσαλδάρης 14, Βεργίνης 13 και Τζέιμς 13), ωστόσο, δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στο κλειστό της Δράμας.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις