Ψήφος εμπιστοσύνης στον Λουκά Παπαδήμο

Δημοσκοπήσεις στον κυριακάτικο Τύπο
Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011 13:11
UPD:16:26
A- A A+

Σωστή απόφαση θεωρεί η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών την τοποθέτηση του Λουκά Παπαδήμου ως επικεφαλής της κυβέρνησης συνεργασίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής.

Πιο αναλυτικά, το 72,9% θεωρεί ότι ήταν «σωστή και μάλλον σωστή απόφαση», ενώ το 20% θεωρεί ότι ήταν «λάθος και μάλλον λάθος απόφαση».

Το 78% κρίνει «θετικό ή μάλλον θετικό» βήμα το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, ενώ το 20% εμφανίζεται «αρνητικό ή μάλλον αρνητικό».

Σε ό,τι αφορά τα συναισθήματα που δημιούργησε η συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο το 42,2% απάντησε «ελπίδα», το 17,4% «ηρεμία», το 8,6% «ανησυχία», το 8,5% «αδιαφορία», το 7,5% «οργή» και το «5,4%» απαισιοδοξία και φόβο.

Στη δημοσκόπηση της Marc για το Έθνος της Κυριακής και στο ερώτημα «πώς κρίνετε την επιλογή Παπαδήμου για την πρωθυπουργία της χώρας;» θετική απάντηση έδωσε το 55,6%, ενώ μάλλον θετικά απαντά το 23,5% δίνοντας ένα συνολικό ποσοστό 79,1% θετικής και μάλλον θετικής γνώμης.

Tέλος, σε δημοσκόπηση της MRB για τη Realnews, το 75% των ερωτηθέντων απαντά θετικά στην τοποθέτηση του Λουκά Παπαδήμου στην πρωθυπουργία της χώρας, ενώ το 61,7% υποστηρίζει τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας και μετά τις βουλευτικές εκλογές. Στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται επίσης άνοιγμα της «ψαλίδας» ανάμεσα στα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 21,8% και το ΠΑΣΟΚ 11,9%.

KKE: Δεν υπάρχει ενδιάμεσος δρόμος για την εργατική τάξη

«Ακόμα περισσότερο τώρα με τη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου και την κρίση στην ευρωζώνη που βαθαίνει, το δίλημμα που προβάλλει είναι: Ή με τα μονοπώλια ή με το λαό. Ή με τη σημερινή βαρβαρότητα ή πάλη για τη λαϊκή εξουσία. Ενδιάμεσος δρόμος για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα δεν υπάρχει».

Τα παραπάνω αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση του ΚΚΕ σχολιάζοντας την κυβέρνηση συνεργασίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή