Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2002 07:01
A- A A+

Νεφώσεις στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), κατά περιόδους αυξημένες, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης, με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας. Από το βράδυ και από τα βορειοδυτικά ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια βόρειοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί ασθενείς, που έως το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους, μέτριους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 24 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τετάρτη στη Δυτική Ελλάδα και τη Μακεδονία, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα, αρχικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι ανεμοι να πνέουν βόρειοι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά.

Σήμερα στην Αττική, προβλέπεται άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα βελτίωσης. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, στρεφόμενοι από αύριο σε βόρειους, μέτριους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, με παροδικές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, μέτριοι και αργότερα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή