Αραβικός Σύνδεσμος: Έκτακτη σύνοδος για τη Συρία την Τετάρτη

Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011 20:17
UPD:20:19
A- A A+

Εκτακτη σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου θα πραγματοποιηθεί στις 16 Νοεμβρίου στη Ραμπάτ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αλγερινού υπουργείου Εξωτερικών, Αμαρ Μπελάνι.

«Αποφασίσαμε μια σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου στις 16 Νοεμβρίου στη Ραμπάτ, για τη Συρία, στο περιθώριο του φόρουμ Τουρκίας-αραβικών χωρών, που επίσης πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα του Μαρόκου», δήλωσε ο Μπελάνι στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Nωρίτερα σήμερα, η Δαμασκός είχε ζητήσει τη σύγκληση έκτακτης συνόδου κορυφής για να συζητηθεί η κατάσταση στη χώρα, μια ημέρα μετά την απόφαση του παναραβικού οργανισμού να αναστείλει τη συμμετοχή της Συρίας στις συνόδους και τα όργανά του εξαιτίας των μέτρων καταστολής σε βάρος των σύρων διαδηλωτών.

Στο μεταξύ, στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κλήθηκε ο σύρος επιτετραμμένος στην Αγκυρα μετά τις επιθέσεις εναντίον των τουρκικών διπλωματικών αποστολών στη Συρία.

Ο σύρος διπλωμάτης κλήθηκε για να τού επιδοθεί διαμαρτυρία για τις χθεσινές βιαιότητες εναντίον των τουρκικών διπλωματικών αποστολών στη Συρία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή