Εν αναμονή των προγραμματικών δηλώσεων

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011 18:44
UPD:19:47

Αρχίζει στις 19.00 η τριήμερη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στην Ολομέλεια της Βουλής. Στη φωτογραφία ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου της περασμένης Παρασκευής.

A- A A+

Αρχίζει εντός ολίγου η τριήμερη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί την Τρίτη και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τετάρτη το μεσημέρι με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, βάσει της εισήγησης του Προέδρου της Βουλής. Ωστόσο, το θέμα έμεινε ανοιχτό προς διευκρίνιση για αύριο Τρίτη, καθώς ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης ζήτησε η ονομαστική ψηφοφορία να διεξαχθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Κεντρικό σημείο των δηλώσεων θα είναι η προώθηση των ενεργειών που απαιτούνται για την εκταμίευση της 6ης δόσης.

Ήδη από την Παρασκευή, οπότε συγκροτήθηκε και ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση, έγινε σαφές πως κορυφαία προτεραιότητα είναι η εκταμίευση της έκτης δόσης, ενώ ο κ. Παπαδήμος, στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ζήτησε συνεργασία και αλληλεγγύη από τα μέλη της νέας κυβέρνησης για να προχωρήσει η ψήφιση της δανειακής σύμβασης και να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 27ης Οκτωβρίου.

«Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη περίοδο για να πραγματοποιήσουμε ένα δύσκολο έργο και χρειάζεται η συμβολή όλων» είχε σημειώσει, μεταξύ άλλων, ο μεταβατικός Πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «τα τελευταία δύο χρόνια έγινε μεγάλη προσπάθεια με καλό αποτέλεσμα για τη μείωση των ελλειμμάτων αλλά σήμερα έχει προκύψει ένα πιστωτικό πρόβλημα με την καταβολή της 6ης δόσης και την επανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας».

Επιπλέον, στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι ο νέος προϋπολογισμός να κατατεθεί το αργότερο την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουλή, αλλά και το νέο φορολογικό να έχει ψηφισθεί έως το Μάρτιο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή