MotoGP: Σε ρόλο συμβούλου ο Καπιρόσι

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011 19:18
UPD:19:23

A- A A+

Ο λόγος για τον Λόρις Καπιρόσι ο οποίος τερμάτισε φέτος τη μακροχρόνια καριέρα του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο θεσμό από τη θέση του συμβούλου.

Η εμπειρία του μετά 328 αγώνες σε όλες τις κατηγορίες του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, οι τρεις τίτλοι και οι 99 φορές που έχει ανέβει στο βάθρο των νικητών, οδήγησαν τη Dorna Sports να του προτείνει να προσφέρει τις συμβουλές του στην προώθηση και καλύτερη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων.

Οι αλλαγές που θα γίνουν τη επόμενη χρονιά θα είναι σημαντικές. Ηδη, στη «μεγάλη» κατηγορία οι ομάδες ετοιμάζουν τις 1000άρες μηχανές ενώ αναμένονται και οι νέες CRT μοτοσικλέτες. Eπιπλέον τα 125 κ.εκ. θα αντικατασταθούν από την κατηγορία Moto3. Όλα αυτά είναι σημαντικές εξελίξεις για τις οποίες κρίθηκε πως οι γνώσεις και η εμπειρία του Καπιρόσι θα συμβάλλουν σημαντικά.

Επιπλέον, ο Ιταλός πρώην, πλέον αναβάτης μετά από 22 χρόνια καριέρας είναι σε θέση να ξέρει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των πρώην συναδέλφων του. Οι συμβουλές του θα έγκεινται σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια, τους νέους κανονισμούς, τον ανταγωνισμό αλλά και τις νέες πίστες.

Προς ένδειξη σεβασμού στο πρόσωπό του η Dorna Sports ζήτησε από τη FIM το νούμερο 65 με το οποίο έτρεχε ο Καπιρόσι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα να μη αφαιρεθεί από το θεσμό.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις