Παραίτηση του Σύρου προέδρου ζητεί ο βασιλιάς της Ιορδανίας

Αιματοχυσία δίχως τέλος
Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011 22:47
UPD:15/11/2011 00:09

Υπέρ της παραίτησης του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Ασαντ τάχθηκε ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα, την ώρα που η αιματοχυσία στη χώρα συνεχίζεται.

A- A A+

Υπέρ της παραίτησης του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Ασαντ τάχθηκε ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα, την ώρα που η αιματοχυσία στη χώρα συνεχίζεται.

Πρόκειται για τον πρώτο Αραβα ηγέτη που δηλώνει δημοσίως πως ο Σύρος πρόεδρος πρέπει να παραιτηθεί. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο BBC ανέφερε πως αν ο ίδιος ήταν στη θέση του Ασαντ θα διασφάλιζε ότι «ο διάδοχός του θα είχε την ικανότητα να αλλάξει το status quo». Παράλληλα, κάλεσε τον Ασαντ να αρχίσει συνομιλίες για μια ομαλή μετάβαση της εξουσίας.

Ήδη πάντως, πολλοί Αραβες ηγέτες έχουν καταδικάσει την αιματηρή καταστολή των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων εδώ και μήνες στη Συρία.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε πως ο Σύρος πρόεδρος απομονώνεται όλο και περισσότερο, επαναλαμβάνοντας τη θέση της Ουάσιγκτον ότι έχει χάσει τη νομιμότητα να κυβερνά και πρέπει να φύγει.

«Είναι σαφές ότι το καθεστώς Άσαντ συνεχίζει να είναι απομονωμένο, ότι η πολιτική πίεση εναντίον τους αυξάνεται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, ακτιβιστές ανέφεραν πως τουλάχιστον 40 Σύροι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις ανάμεσα σε δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο Ασαντ και σε αντάρτες σε πόλη κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως 20 άνθρωποι έπεσαν νεκροί από πυρά του στρατού, ενώ άλλοι τόσοι στρατιώτες επίσης έπεσαν νεκροί.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή