Μύδροι ΚΚΕ για τη συμμετοχή του ΛΑ.Ο.Σ. στην κυβέρνηση

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011 14:34
UPD:14:37

«Κύριοι σοσιαλδημοκράτες και κύριοι νεοφιλελεύθεροι, να χαίρεστε τους ιδεολογικούς απογόνους του Μεταξά και τους συνομιλητές του Παττακού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος για τη συμμετοχή στελεχών του ΛΑ.Ο.Σ. στη νέα κυβέρνηση.

A- A A+

Σφοδρή επίθεση για τη συμμετοχή στελεχών του ΛΑ.Ο.Σ. στην κυβέρνηση Παπαδήμου εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος κατά την ομιλία του στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων.

«Κύριοι σοσιαλδημοκράτες και κύριοι νεοφιλελεύθεροι, να χαίρεστε τους ιδεολογικούς απογόνους του Μεταξά και τους συνομιλητές του Παττακού», ανέφερε χαρακτηριστικά και για μία ακόμη φορά επανέλαβε ότι το κόμμα του θα καλέσει το λαό να συντρίψει το «μαύρο μέτωπο» της νέας κυβέρνησης. Από την άλλη, ο κ. Καραθανασόπουλος στηλίτευσε και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι «μπήκε στο μπλοκ των δυνάμεων που αγωνιούν για την τύχη της λυκοσυμμαχίας της Ε.Ε.».

«Ανεξάρτητα από τον επιθετικό προσδιορισμό που δίνει ο καθείς στην κυβέρνηση, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, που εδράζεται στην υπαρκτή συναίνεση των κομμάτων του ευρωμονόδρομου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ)», υποστήριξε ο βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος και πρόσθεσε πως η συναίνεση αυτή αποκτά σήμερα νέα χαρακτηριστικά, αναβαθμίζοντάς την σε επίπεδο διακυβέρνησης.

«Ο ΛΑ.Ο.Σ. στην εξουσία. Ο λαός στο περιθώριο», ήταν το σχόλιο από την πλευρά των Οικολόγων Πρασίνων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «η συμμετοχή της άκρας δεξιάς σε κυβερνητικό σχήμα στην Ελλάδα για πρώτη φορά μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας το 1974 αποτελεί σοβαρό πλήγμα για την ανοιχτή κοινωνία, τους δημοκρατικούς θεσμούς και την ίδια τη δημοκρατία στη χώρα μας».

«Η υπουργοποίηση του πρώην Γενικού Γραμματέα της νεολαίας της φιλοχουντικής ΕΠ.ΕΝ και η είσοδος στο κυβερνητικό σχήμα στελεχών ενός κόμματος του οποίου ο πρόεδρος έχει επανειλημμένα κάνει δημόσια ρατσιστικές και αντισημιτικές δηλώσεις χωρίς μάλιστα να έχει διωχθεί ποινικά για αυτές, αποτελούν ένα ακόμα στοιχείο της χρεοκοπίας ενός πολιτικού συστήματος που βρίσκεται σε κατάρρευση», καταλήγει το σχόλιο για τη συμμετοχή του ΛΑ.Ο.Σ. στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή