Η ελληνική κρίση στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Aμστερνταμ

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011 17:38

Σκηνή από το project The Prism GR2011

A- A A+

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «The Prism: Crisis Greece 2011» σε σκηνοθεσία του Νίκου Κατσαούνη και της Νίνας - Μαρίας Πασχαλίδου θα προβληθεί στο φετινό 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Aμστερνταμ, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 27 Νοεμβρίου.

Η ταινία είναι ένα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ, το οποίο συνδυάζει τις ιστορίες που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του project The Prism GR2011. Αποτελεί ένα κολάζ από συνεντεύξεις, ιστορίες και στιγμιότυπα. To «The Prism: Crisis Greece 2011» στρέφει τη ματιά του στην κρίση, όπως αυτή βιώνεται από τους κατοίκους της Ελλάδας, κοιτάζοντας μέσα στις ψυχές των Ελλήνων και ταξιδεύοντας σε πολλές γωνιές της χώρας, από την Μακεδονία ως στα Δωδεκάνησα, σε διάστημα ενός χρόνου. Η ταινία αποτελεί ένα πείραμα στη μέθοδο του συλλογικού ντοκιμαντέρ, συνδυάζοντας διαφορετικές οπτικές γωνίες των Ελλήνων, αλλά και διαφορετικές οπτικές γωνίες των δημιουργών. Το ντοκιμαντέρ συμμετέχει στο πρόγραμμα IDFA DocLab Competition for Digital Storytelling, στο οποίο προβάλλονται ταινίες που χρησιμοποιούν ψηφιακή τεχνολογία με τον πιο δημιουργικό και αποτελεσματικό τρόπο, προκειμένου να διηγηθούν μία ιστορία.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ διοργανώνεται ετήσια, από το 1988. Από μια μικρή εκδήλωση έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στον κόσμο, με ένα πολύ σημαντικό Market και πολλά παράλληλα προγράμματα.

Προτεινόμενα για εσάς