Αλ. Τσίπρας: Η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου έχει ήδη γίνει κουρελόχαρτο

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011 20:59
UPD:23:05

Απευθυνόμενος στο νέο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως ζητά από το λαό να αυτοκτονήσει για μια συμφωνία (της 27ης Οκτωβρίου) που έχει ήδη γίνει κουρελόχαρτο.

A- A A+

Το πρόβλημα της Ευρώπης δεν είναι η μη προσαρμογή της Ελλάδας, τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στη διαρκή άνοδο του κόστους δανεισμού της Ιταλίας, της Ισπανίας, αλλά και της Γαλλίας.

Απευθυνόμενος στο νέο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, σημείωσε πως ζητά από το λαό να αυτοκτονήσει για μια συμφωνία (της 27ης Οκτωβρίου) που έχει ήδη γίνει κουρελόχαρτο. «Η συμφωνία αυτή δεν είναι είναι ο δρόμος που διασφαλίζει τη συμμετοχή της χώρας μας στο ευρώ» σημείωσε.

Mάλιστα αταλόγισε στον κ. Παπαδήμο ότι απέφυγε να πει τι συμβαίνει στην Ευρώπη, πως «μπήκε φωτιά στην Ευρωζώνη», καθώς και να πει την αλήθεια ότι «ο εκβιασμός, ή η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου ή το χάος, είναι παρωχημένος και ακυρώθηκε» αφού μετά την Ιταλία ο προσωρινός μηχανισμός διάσωσης EFSF μοιάζει με ιστιοφόρο που προσπαθεί να ρυμουλκήσει υπερωκεάνιο.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε ακόμη στη θητεία του κ. Παπαδήμου στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, επισημαίνοντας ότι υπηρέτησε μια πολιτική επικίνδυνη για τους ευρωπαϊκους λαούς.

«Τι διαφορετικό θα κάνετε από αυτά που έκανε ο κ. Παπανδρέου;» ρώτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας συγκεκριμένη τοποθέτηση από τον κ. Παπαδήμο αν θα συνεχίσει ή αν θα αλλάξει την πολιτική του τέως Πρωθυπουργού, ενώ ζήτησε να πληρώσουν οι πλούσιοι, οι έχοντες και οι κατέχοντες.

Παράλληλα, διερωτήθηκε πώς αισθάνονται τώρα οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που βλέπουν στα υπουργικά έδρανα «εκπροσώπους της ακροδεξιάς», ενώ απαντώντας στα όσα είπε ο κ. Μάκης Βορίδης ανέφερε πως «η Δημοκρατία είναι μεγαλόψυχη, μπορεί να συγχωρεί έναν πρώην πρόεδρο της ΕΠΕΝ και κάποιον που υπηρέτησε τη Χούντα, αλλά υπάρχουν όρια και δεν μπορεί να κάνουν μαθήματα στην Αριστερά και την δημοκρατική παράταξη οι νοσταλγοί του Μεταξά».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή