Στην Αυστραλία ο Μπαράκ Ομπάμα

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011 07:44
UPD:09:28

A- A A+

Διήμερη επίσκεψη στην Αυστραλία πραγματοποιεί από σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Κατά την άφιξή του στην Καμπέρα τον υποδέχθηκε η πρωθυπουργός της χώρας Τζούλια Γκίλαρντ.

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα απευθύνει αύριο ομιλία στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Ντάργουιν όπου θα επισκεφθεί μια στρατιωτική βάση.

Στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει ο Αμερικανός πρόεδρος θα βρεθούν ζητήματα ασφάλειας. Οι δύο χώρες αναμένεται μάλιστα να ανακοινώσουν σχέδια για επέκταση της στρατιωτικής τους συνεργασίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόκειται να ανακοινώσει την ενίσχυση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Αυστραλία, επισημαίνοντας τη σημασία της Αυστραλίας και της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού για τις αμερικανικές εξαγωγικές δραστηριότητες.

Ο Ομπάμα μετέβη στην Αυστραλία από τη Χονολούλου, όπου πρόηδρευσε της ετήσιας συνόδου των 21 κρατών μελών του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC).

Επόμενος σταθμός του Αμερικανού προέδρου θα είναι η Ινδονησία, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο των χωρών της Aνατολικής Ασίας (EAS) στο Μπαλί.

Η μακρά αυτή περιοδεία εννέα ημερών του Ομπάμα επικρίθηκε έντονα από τους Ρεπουμπλικανούς αντιπάλους του. Ωστόσο η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει σταματήσει να επαναλαμβάνει ότι το μέλλον της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης είναι στην Ασία, δεδομένων των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν η Ευρώπη και οι ΗΠΑ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή