Μ. Χρυσοχοΐδης: Στήριξη χωρίς υπεκφυγές και μισόλογα

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011 11:13
UPD:12:38

Την ανάγκη στήριξης της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου από όλες τις πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στο ευρώ και τη συμμετοχή της χώρας στην ευρωζώνη, υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μ. Χρυσοχοΐδης, κατά την ομιλία του στη Βουλή.

A- A A+

Την ανάγκη στήριξης της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου από όλες τις πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στο ευρώ και τη συμμετοχή της χώρας στην ευρωζώνη, υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά την ομιλία του στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης συνεργασίας.

«Είναι καθήκον μας σήμερα να ξεπεράσουμε τα δόγματα του παρελθόντος και να προτάξουμε το εθνικό συμφέρον. Είναι απολύτως αναγκαίο να υποστηριχθεί η εθνική προσπάθεια χωρίς υπεκφυγές και μισόλογα από όλες τις δυνάμεις που πιστεύουν ότι η παραμονή μας στην Ευρωζώνη είναι η μόνη λύση με την οποία η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει τις σκοπιμότητες», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο κ. Χρυσοχοΐδης.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Όπως είπε, η κρίση που αντιμετωπίζουμε σήμερα, δεν είναι μόνο δημοσιονομική ή κρίση χρέους. Είναι και μια δοκιμασία της πολιτικής, κοινωνικής, θεσμικής και πολιτισμικής ζωής του τόπου για μια πολυμέτωπη προσπάθεια που ζητά υπέρβαση.

Είναι καθήκον μας, πρόσθεσε, να διασφαλίσουμε τη χώρα στη ζώνη του ευρώ και να τηρήσουμε τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου. Είναι υψηλές αυτές οι προσδοκίες και όλοι καλούμαστε να κάνουμε υπέρβαση. «Σε ώρες κρίσιμες ένα μετράει. Η σωτηρία της πατρίδας και όχι η κομματική μικροψυχία. Αυτά είναι συμπτώματα μιας πολιτικής που έχει πεθάνει», κατέληξε ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή