Στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου η κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011 15:04

Το ενδιαφέρον των γερμανικού Τύπου συνεχίζει να συγκεντρώνει η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

A- A A+

Το ενδιαφέρον των γερμανικού Τύπου συνεχίζει να συγκεντρώνει η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

Σε εκτενές της ρεπορτάζ με τίτλο «Ο Ηρακλής υπό χρονική πίεση», η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας προετοιμάζει τη χώρα για νέα μέτρα και ότι η κυβέρνησή του θα πρέπει γρήγορα να δώσει λύση σε άλυτα προβλήματα.

Το δημοσίευμα εστιάζει επίσης στις θετικές αντιδράσεις στην ομιλία του νέου πρωθυπουργού τόσο από τον Τύπο, αλλά και από τους πολίτες καθώς, όπως επισημαίνεται, παρά το ότι «ο Παπαδήμος τούς δίνει την ίδια πικρή συνταγή, τρεις στους τέσσερις Έλληνες φαίνεται να τον εμπιστεύονται».

«Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας θα δώσει την πρώτη και πιθανότατα την πιο εύκολη εξέτασή του. Οτιδήποτε άλλο από μια καθαρή νίκη στην ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης θα ήταν μια μεγάλη έκπληξη», σημειώνει η εφημερίδα.

«Συνασπισμός με περιορισμένη αντοχή» τιτλοφορείται δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία εκτιμά ότι ο Λ. Παπαδήμος θα στηριχθεί από τον ευρύ συνασπισμό, αν και όπως υποστηρίζει, «υπάρχουν πολλά αδύναμα σημεία και χρόνο για τις μεταρρυθμίσεις δεν έχει σχεδόν καθόλου».

Η εφημερίδα αναφέρεται και στην ομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού στη Βουλή, σημειώνοντας ότι χωρίς να ονομάσει τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Σαμαρά, ο κ. Παπαδήμος υποστήριξε ρητώς τις απαιτήσεις των δανειστών της Ελλάδας, να δεσμευθούν γραπτώς. «Κατά την άποψή του», αναφέρει το δημοσίευμα, «πρόκειται για μια απολύτως κατανοητή επιθυμία των κρατών αυτών, των οποίων οι φορολογούμενοι χρηματοδοτούν τις πιστώσεις με δισεκατομμύρια».

Πηγή: Deutsche Welle

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή